Bugun...



“Seyahat Acentalarına Oda Aidatı Desteği”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünün önemli paydaşlarından biri olan, salgının başından bu yana neredeyse hiçbir geliri olmadan ayakta kalmaya çalışan ve hemen her konuda kemer sıkan Turizm Seyahat Acentalarının artık üyesi oldukları oda aidat giderlerini dahi karşılayacak imkanları kalmamıştır" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2021 17:58

“Seyahat Acentalarına Oda Aidatı Desteği”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünün önemli paydaşlarından biri olan, salgının başından bu yana neredeyse hiçbir geliri olmadan ayakta kalmaya çalışan ve hemen her konuda kemer sıkan Turizm Seyahat Acentalarının artık üyesi oldukları oda aidat giderlerini dahi karşılayacak imkanları kalmamıştır. Bu nedenledir ki acentalar, geçen sene TÜRSAB üye aidatında olduğu gibi bu sene de 2021 yılı oda aidatından muaf tutularak bir nebzede olsun kendilerine destek olunmasını talep ediyorlar.” dedi.

 

Milletvekili Cavit Arı konuyu ilişkin yaptığı açıklamada, “Pandemi süresi boyunca tüm sektörlere uygulanan Kısa Çalışma Ödeneği dışında devletten neredeyse hiçbir destek alamayan Turizm Seyahat Acentalarında artık bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Neredeyse hiçbir geliri olmadan ayakta kalmaya çalışan ve hemen her konuda kemer sıkan Turizm Seyahat Acentalarını artık giderlerini karşılayacak, hatta üyesi oldukları oda aidatlarını karşılayacak imkanları kalmamıştır. Turizm Seyahat Acentacılığı yapan tacirler yürürlükteki kanunlar gereği hem Turizm Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’ne ait üye aidatını hem de üyesi olduğu ilgili ticaret odası üyesi aidatını ödemek zorundadır. Pandemi nedeniyle yaşanan bu zorlu ekonomik sürecin bir nebze de olsun hafifletilmesi adına acentaların 2020 yılına ait TÜRSAB üye aidatından muaf olmaları sağlanmıştı. Geçen sene sağlanan benzer imkanın bu sene de bağlı oldukları ticaret odalarına ait 2021 yılı üye aidatlarından muaf olunmasına yönelik sağlanmasını talep etmektedirler. Bu taleplerine yönelik olarak Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Türkiye’de bulunan 186 adet Sanayi ve Ticaret Odasına ve 52 adet de Ticaret Odası Başkan ve yönetim kurullarına ayrı ayrı mektuplar yazarak bu sene Turizm Seyahat Acentalarından oda aidatı almamalarını talep etmiş, ayrıca başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkililerine ve bağlı oldukları birliğe de birer mektup yazarak 2021 yılında Turizm Seyahat Acentalarından oda aidatlarının alınmaması için gerekli olan düzenlemenin yapılması taleplerini iletmiş ve destek istemişlerdir.” diyerek acentaların taleplerine dile getirdi.

 

Turizm Seyahat Acentalarının söz konusu talebini hem Ticaret hem de Turizm Bakanına verdiği yazılı soru önergeleri ile meclis gündemine taşıdığı belirten CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Bakanların acentalarımızın bu makül talebine sesiz kalmayacaklarını düşünüyorum diyerek sözlerini tamamladı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI