Bugun...



Seramik sektörüne yeni soluk

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bin metrekare alana kurulu Creavit Ar-Ge merkezinin seramik sektörünün katma değer odaklı üretim yolculuğuna yeni bir soluk katacağını belirterek, “Yeni nesil seramiklerin geliştirilmesi ve seramik atıkların geri dönüşümüne yönelik çalışmalarıyla Ar-Ge merkezimiz Creavit’in inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı büyümesine öncülük edecek.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2024 17:09

Seramik sektörüne yeni soluk

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bin metrekare alana kurulu Creavit Ar-Ge merkezinin seramik sektörünün katma değer odaklı üretim yolculuğuna yeni bir soluk katacağını belirterek, “Yeni nesil seramiklerin geliştirilmesi ve seramik atıkların geri dönüşümüne yönelik çalışmalarıyla Ar-Ge merkezimiz Creavit’in inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı büyümesine öncülük edecek.” dedi.

Bakan Kacır ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin global banyo markası Creavit’in Zonguldak’taki Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı. Son 22 yılda sanayiden enerjiye, ulaştırmadan eğitime, sağlıktan çevre ve şehirciliğe kadar her alanda Türkiye’yi yatırımlarla ilmek ilmek dokuduklarını belirterek, şunları söyledi:

YENİ NESİL ENDÜSTRİ POLİTİKASI: Bugün Türkiye, askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lider, ticari araç, güneş paneli, beyaz eşya, çimento üretiminde Avrupa’da birinci olabilen bir Türkiye’yi inşa ettik.  Savunma sanayinde ülkemizi liderliğe taşıyan yeni nesil endüstri politikasını sivil alana taşıyarak akıllı millî otomobilimiz Togg’u başarıyla yollara çıkardık. Şimdi Türkiye Yüzyılı’nda, Millî Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirerek ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızı tahkim etmek üzere her alanda yeni atılımlar gerçekleştiriyoruz.  


YENİ YATIRIMLAR: Planlı sanayi alanlarıyla, yatırım teşvikleriyle tüm şehirlerimizi olduğu gibi Zonguldak’ı da yeni yatırımlarla buluşturuyoruz.  Son 22 yılda 2,6 milyar lira yatırımla şehrimize 1 yeni organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesi ve 3 endüstri bölgesi kazandırdık. Organize sanayi bölgelerimizde istihdamı 9 katına çıkararak 6 binden fazla ilave istihdam oluşturduk. Güçlü bir sanayi altyapısının olmazsa olmazı enerji arz güvenliğinin sağlanması.

DOĞALGAZ: Karadeniz’de yürüttüğümüz yoğun sondaj ve keşif faaliyetleri sonucunda ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazını da devreye aldık. Dünyada keşfedilen gazın işlenip kullanıma sunulması genellikle altı yedi yıl gibi bir zaman alırken, bu süreci hızlandırarak üç yılın altına çekmeyi başardık.

LOJİSTİK MERKEZİ: Yeni kuyularla birlikte tam kapasiteye ulaştığımızda ülkemizin yıllık doğalgaz ihtiyacının önemli bir kısmını Karadeniz’deki doğalgaz sahalarımızdan karşılamış olacağız. Projeyle enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmanın yanında Zonguldak ve çevresini önemli bir lojistik ve üretim merkezine dönüştürüyoruz.  

NİTELİKLİ İSTİHDAM: Özellikle; güçlü lojistik bağlantılarıyla ulusal ve uluslararası yatırımcılara entegre sanayi altyapısı sunacak Filyos Endüstri Bölgesinin tamamlanmasıyla şehrimiz orta-yüksek ve yüksek teknoloji odaklı yatırımlara ev sahipliği yapacak. Ülkemizin enerji üssü olmasının yanında katma değerli üretimin ve nitelikli istihdamın adresi olacak.  

ÜRETİM ODAKLI KALKINMA: Ülkemizin üretim odaklı kalkınma yolculuğunda seramik sektörümüz en önemli paydaşlarımızdan biridir. Sektörümüz yüzde 80’in üzerinde yerli girdi oranıyla cari açığımızı azaltmada stratejik öneme sahip.  Sağladığımız siyasi istikrar, yatırım teşviklerimizle ve nitelikli insan kaynağımızla sektörümüz bugün dünyada söz sahibi konuma erişti.   

İLKLERE İMZA: Başarı hikayesinde, Çanakçılar Şirketler Grubu'nun da katkısı büyük ve değerlidir. 1960’lı yıllarda küçük bir atölyede başlayan üretim serüveni bugün 129 bin metrekare kapalı alanda bin 200’den fazla çalışanıyla estetik, sağlıklı, kaliteli ve doğa dostu ürünler tasarlayan, seramik ve banyo sektöründe birçok ilke imza atan ülkemizin gurur kaynağı, dünya markası dev bir topluluğa dönüştü.


REKABETÇİLİK: Seramik sektörümüzün uluslararası arenada rekabetçiliğini koruması için Ar-Ge yatırımları, kalite ve estetik odaklı üretim hayati öneme sahip. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bin metrekare alana kurulu bu Ar-Ge merkezi, seramik sektörümüzün katma değer odaklı üretim yolculuğuna yeni bir soluk katacak. Yeni nesil seramiklerin geliştirilmesi ve seramik atıkların geri dönüşümüne yönelik çalışmalarıyla Ar-Ge merkezimiz Creavit’in inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı büyümesine öncülük edecek.

KÜRESEL ÜRETİM ÜSSÜ: Gelecekte kendilerinden birçok patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve mutlaka uluslararası ödüller beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Geçmişteki tecrübelerini göz önüne aldığımızda başarılı olacaklarından şüphe duymuyoruz. Ülkemiz; insan kaynağı kapasitesiyle büyük bir potansiyele sahip. Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kıtalar arası köprü vazifesi gören Türkiye; bölgesinin parlayan yıldızı olarak küresel bir üretim ve Ar-Ge üssüne dönüştü.  

YATIRIMCILARA SESLENDİ: Yatırımcılarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Türkiye’nin kapısı, dünyanın bütün yatırımcılarına açıktır. Yatırım teşviklerimizle, planlı sanayi uygulamalarımızla, endüstri bölgelerimizle, girişimci ve yenilikçi bir yaklaşımla, yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz kendisine inananları, güvenenleri hep kazandırdı ve kazandırmaya da devam edecek.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI