Bugun...



Saadet Partili Kılıç'tan Tarım ve Orman Bakanı'na soru önergesi

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç “Genç ve Kadın Çiftçi Destekleri” konusunda Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi yöneltti.

facebook-paylas
Tarih: 20-03-2024 15:08

Saadet Partili Kılıç'tan Tarım ve Orman Bakanı'na soru önergesi

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç “Genç ve Kadın Çiftçi Destekleri” konusunda Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi yöneltti. Kılıç’ın “Genç ve Kadın Çiftçi Destekleri” konusunda Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği soru önergesi şöyle:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim YUMAKLI tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 19.03.2024


Şerafettin KILIÇ
Antalya Milletvekili

Özellikle gübre, yem ve mazot fiyatlarının artışı sonucunda tarım ve hayvancılıkta gelirler giderleri karşılayamayacak duruma gelmiştir. Girdi maliyetleri katlanarak artarken birçok üreticimiz üretimi durdurmak zorunda kalmıştır. Üreticilerimizi üretimde tutabilmek, ancak ilave destekler ve yeni bir planlamayla mümkün olabilecektir. Üreticilerimize her yıl ödenmesi gereken desteklerin çok altında bir destek yapılmaktadır. Bakanı olarak görev yaptığınız iktidarca çiftçilerimize yapılan destek ödemeleri, Tarım Kanununda belirlenen oranın altında kaldı ve hiçbir yıl bu orana ulaşmadı. Bu desteklerin dolaylı olarak verildiğini ifade ediyorsunuz fakat harici bütün destekler hesaplandığında bile verilmesi gereken destek oranına ulaşmamaktadır. Üstelik bu dolaylı desteklerin kimlere hangi usullerle verildiği de açıklığa kavuşturulması gereken bir husustur. Genç ve Kadın çiftçi desteklerinin kimlere hangi koşullarla verildiği ve bununla ilgili süreç açıklıkla kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Bu bağlamda;
    •    Üreticilerimize yapıldığını ifade ettiğiniz dolaylı destekler hangileridir? Kamuoyu ile paylaşmadığınız bir destek türü var mıdır?
    •    Genç ve Kadın çiftçi desteklerinden şu ana kadar kaç çiftçimiz faydalandı? Destek alan çiftçilerin kaçı halihazırda üretimi sürdürmektedir?
    •    Yapılan desteklerin usulsüzce yapıldığı, koşulları sağlamadığı halde bazı kişilere bu desteklerin dağıtıldığı iddiaları doğru mudur?
    •    Çiftçilerimize verilmesi gereken desteklerden kendi şahsına yarar sağladığı tespit edildikten sonra haklarında işlem başlatılan il ve ilçe müdürü ve görevli personel sayısı kaçtır?
    •    Desteklerden usulsüz faydalanan kişilere ne tür yaptırımlar uygulanmaktadır? Bu kapsamda şimdiye kadar kaç kişiye yaptırım uygulanmıştır? Uygulanan yaptırımlar nelerdir?"







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI