Bugun...



Olimpos ve Adrasan Tıklım Tıklım

Yetkililer ve turizm işletmecileri, Kumluca'ya bağlı Olympos ve Adrasan’ gelecek tatilcilerden, pandemi kurallarına, uymalarını, orman yangınlarına dikkat etmelerini ve otopark görevlilerine yardımcı olmalarını istediler.

facebook-paylas
Tarih: 12-07-2021 16:10

Olimpos ve Adrasan Tıklım Tıklım

Ambulans Talebi

Yetkililer ve turizm işletmecileri, Kumluca'ya bağlı Olympos ve Adrasan’ gelecek tatilcilerden, pandemi kurallarına, uymalarını, orman yangınlarına dikkat etmelerini ve otopark görevlilerine yardımcı olmalarını istediler.

 


Turizm merkezlerinden Adrasan’da bayram öncesi rezervasyonlarda doluluk yaşanırken, Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy,  ilçeye 30 kilometre uzaklıkta olduklarını, sağlık hizmetlerinin zamanında verilemediğini, ambulansın gelmesinin bir saati bulduğunu belirterek, yetkilerden Adrasan’a turizm sezonunda da olsa, 112 acil ambulansı görevlendirilmesini istedi.

 


MAĞDUR OLMAMAK İÇİN MUTLAKA REZERVASYON YAPTIRIN
İmar olmamasından dolayı, altyapısı olmayan merkezde, otopark sorunları yaşandığını, sokakların yetersiz kaldığını, mevcut trafiği kaldırmadığını, buna bir de bayram yoğunluğu eklendiğinde çok ciddi sorunların yaşanabileceğini belirten Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy; “Adrasan'da artık turizm sezonu başladı. Gelen tatilci misafirlerimizin duyarlı olmalarını istiyoruz. Rezervasyonsuz Adrasan’a gelmesinler. Çünkü çok kalabalık. İmarımız, alt yapımız yok. Gelen misafirlerimiz mağdur olmasın. Mutlaka rezervasyon yaptırsınlar. Sosyal mesafe, temizlik ve hijyen kurallarına uyalım. Gördüğünüz gibi, sahilimiz çok kalabalık. Adrasan’ın yaklaşık nüfusu 3 Bin civarı, 15 – 20 Bin’i buluyor turizm sezonunda. Bu Adrasan için büyük bir rakam. Bize yakın olan Olympos var. Yazır Mahallesinin antik Olmypos Mevkii. Ona binaen biz buraya yazın, sezonluk ta olsa 112 acil Ambulansı istiyoruz. Yazın burada çok boğulma vakaları oluyor. Ölümler oldu. Çok boğulmalar oldu. Yani Adrasan’a mutlaka 112 acil Ambulansı istiyoruz. Otellerimizin hepsi dolu. Rezervasyonlarımız full dolu. Tatilcilerimiz boş yer arıyorlar. Hatta, Muhtar olarak beni bile arayıp soruyorlar. Araştırıyoruz yer yok şu anda. Bayram tatilinde tam dolu. Orman zaten tedbirli, arozözlerimiz, yangın binalarımız, itfaiyelerimiz hepsi duyarlı zaten. Onlara bizde hep yardımcı oluyoruz. 112 acil ambulansı olsa, daha iyi olacağını düşünüyorum. Devlet büyüklerimizden, tüm yetkililerden 112 acil ambulansı istiyoruz. Adrasan’ımıza gelen tatilci misafirlerimizden tek istediğimiz, Sosyal mesafeye, hijyene uymaları. Bölgemiz orman yangınlarına hassas bölge olduğu için, piknikte mangal yakarken çok duyarlı olmaları, otopark konusunda da görevlilerin tavsiyelerine uymalarını,  zorluk çıkarmamalarını, onlara yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

 


TUR OTOBÜSLERİ SAHİLE İKİ DEFA İNİYOR, BU TEK’E İNDİRİLMELİDİR

Pansiyon işletmecisi Akın Duran; “Geçen yıl pandemiden dolayı müşterilerimiz biraz azdı. Bu sene pandemi açıldı. Müşterilerimizde güzel bir yoğunluk var. Rezervasyonlarımız doldu. Çok memnunuz. Tek sıkıntımız otopark sorunumuzun olması. Yeterli otopark alanlarımız yok” dedi.
Tur otobüsleri, sahile tur teknelerine yolcu indirirken, sabah bırakıp sahil dışında bir yerde bekleyip akşamüzeri tekne turu bitiminde yeniden almaya geldiklerinde iki kez yaşanan yoğunluktan yakınan Akın Duran; “ Bir bırakmaya geliyorlar. Bir de almaya geliyorlar. Trafikte iki kere sıkıntı yaşıyoruz. Tek seferde çözülürse bu sorun, bence daha iyi olur” dedi.

 


BAYRAMDA 30 BİN KİŞİ GELECEK
25 yıldan beri turizm işletmeciliği yaptığını belirten Olympos Şerif Pansiyon-Restorant’ın sahibi Kumluca Belediyesi AK Partili  Meclis Üyesi Halil Karataş; “Adrasan, Olmypos, Çıralı bölgesi Pandemiden dolayı ciddi rağbet gördü. Tatilcilerimiz doğaya karşı duyarlı olsunlar. Özellikle bu bölge yangına çok hassas bir bölge. Bu bölgeye gelen insanlarımız, bu bölgenin orman yangını hassasiyetini bilmiyorlar. Her sene yaz aylarında bu bölgede ciddi bir yangın tehlikesi geçiriyoruz. Gelen tatilcilerimizin özellikle orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca pandemi kurallarına uymalarını istiyoruz. Aşılarını yaptırmış olsunlar. Önce kendi sağlıklarına, sonrada da diğer insanların sağlıklarına dikkat etmiş olurlar. Bölgemizin nüfusu yaz aylarında kat, kat artıyor. Bayram da bu bölgeye nerden bakılsa, 20 – 30 Bin belki daha fazla insan gelecek. Özellikle bayram esnasında ambulans beklentimiz var. Eğer 112, bu bölgede bir ambulans görevlendirirse, tatilciler açısından bu da iyi olur. Müşterilerimizin, tatilcilerimizin mutlaka rezervasyon yaptırmaları, kendi açılarından iyi olur. Çünkü bayram rezervasyonları şu anda doldu. Zaten sezon da kalabalık. Bayramda ekstra bir kalabalık olacak. Kendilerinin mağdur olmamaları için, rezervasyon yaptırıp gelmeleri daha iyi olur” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI