Bugun...



İflas Krizinin Çok Bileşenli Etkileri ve Yönetimi

FTI Alman tur operatörü uzun süredir devam eden mali sorunlarını aşamayarak iflasını açıkladı. Özellikle kış dönemi rezervasyonları ile önemli bir boşluğu dolduran FTI, Antalya ve Türkiye turizmini farklı boyutlarda etkiledi.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2024 19:51

İflas Krizinin Çok Bileşenli Etkileri ve Yönetimi

FTI Alman tur operatörü uzun süredir devam eden mali sorunlarını aşamayarak iflasını açıkladı. Özellikle kış dönemi rezervasyonları ile önemli bir boşluğu dolduran FTI, Antalya ve Türkiye  turizmini farklı boyutlarda etkiledi.

İflasın ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy  ve AKTOB Başkanı  Kaan Kavaloğlu acil eylem planı kapsamında, konaklayan tatilcilerin etkilenmemesi yönünde çalışmalarına başladı.
AKTOB Başkanı Kaan K. Kavaloğlu yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede; “2024 yılı yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuz sürece rağmen umut vadeden bir yıldı ve bu umudumuzu iflasa rağmen sürdürüyoruz. Beklenmeyen bir kriz konusu değildi ancak kurtarma operasyonuna olan beklentimiz yüksekti. İflasın bildirilmesi ile önceliğimiz içeride konaklayan misafirlerimizin mağdur edilmemesi oldu. Bir kaç olumsuzluk dışında misafirlerimiz evlerine dönmeye devam ediyor. Türk turizmcileri bu konuda üzerine düşenleri fazlasıyla yerine getirdi ve getirmeye devam ediyor.
Önümüze çıkan tabloda; ilk olarak gelecek rezervasyonların Türkiye dışına kaymaması yönünde tur operatörleri ile temaslarda bulunduk. 400 bin rezervasyonu bekleyen misafirimiz var. Bu misafirlerimizin yeniden güvenli bir şekilde Türkiye, Antalya’ya gelmesi önem arz ediyor. Bu iflasın diğer kritik hassasiyeti ise Meeting Point Türk kökenli bir tur operatörüydü. FTI ise Türkiye ve özellikle Antalya’ya konsantrasyonu yüksek bir tur operatörüydü. Bu bizler için önemli kayıplardan birisi olacaktır. Diğer konu ise alacaklarımızın tahsilatı, bu yönde de sigorta şirketlerini yakından takip ediyoruz.
İlk dalganın ardından bizleri bekleyen konu kış turizmini destekleyecek yeni operasyonlar. Ve olası yeni kayıpların önlenmesi. Özellikle konaklama tesislerinin mağduriyetinin önlenmesi yönünde sigorta kapsamının netleşmesi için çalışmalarımız olacak. Sonraki anlaşmalarımızda da bu yönde bir isteğimiz olabilir.” dedi.




Kaynak: AKTOB




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI