Bugun...



Hayata bir adım önde başlayabileceğiniz okul Teknokent Koleji

ELEKTRİK, ELEKTRONİK TEKONOLOJİLERİ, TARIM TEKONOLOJİLERİ VE YENİ NESİL YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKONOLOJİLERİ İLE GENÇLERİ HAYATA HAZIRLAYAN KUMLUCA TEKNOKENT LİSESİ, ÇOCUKLARIMIZI HAYATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYACAK ŞEKİLDE HAZIRLIYOR

facebook-paylas
Güncelleme: 14-09-2021 14:53:53 Tarih: 14-09-2021 14:41

Hayata bir adım önde başlayabileceğiniz okul Teknokent Koleji

ELEKTRİK, ELEKTRONİK TEKONOLOJİLERİ, TARIM TEKONOLOJİLERİ VE YENİ NESİL YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKONOLOJİLERİ İLE GENÇLERİ HAYATA HAZIRLAYAN KUMLUCA TEKNOKENT LİSESİ, ÇOCUKLARIMIZI HAYATA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYACAK  ŞEKİLDE HAZIRLIYOR

Kumluca Teknokent Koleji'nden mezun olanların teknisyen olarak mezun olduğunu, ancak mühendis olmak isteyen gençlerimiz için, bu okuldan mezun olduktan sonra daha kolay olduğunu belirten Okul Müdürü bir Erkan Kocababa, gençlerimizin güçlü bir teknik altyapı ve donanım ile eğitim alabilmesi için Kumluca Teknokent Koleji'ni tercih etmeleri gerektiğini belirterek; “Okulumuz, Teknolojik Elektrik – elektronik teknolojileri, yenilebilir enerji teknolojileri, tarım teknolojileri olmak üzere 3 bölüm barındırmaktadır” dedi.

TEKNOKENT KOLEJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BÜNYESİNDE
Teknokent Koleji Müdürü Erkan Kocababa; “Okulumuzda meslek derslerine ek olarak, Anadolu – Fen Lisesi müfredatı uygulanmaktadır.

Öğrencilerimiz 9- 10- ve 11 sınıflarda Anadolu – Fen Lisesi müfredatına ek, meslek dersi görecekler ve 12. Sınıfa geldiklerinde YKS hazırlığı için sadece akademik dersler göreceklerdir.
Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, teknisyen unvanıyla ve iş yeri açma belgesiyle mezun olmaktadır.
Mühendislik fakültelerine yerleştirmede MTOK kontenjanından yararlanarak, diğer Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden avantajlı konuma geçmektedir” dedi.

KOSGEB DESTEK VE HİBELERİNDEN FAYDALANACAKLAR
Kumluca Teknokent Koleji'nden mezun olan öğrencilerin, kendi iş yerlerini kurma imkanlarına sahip olduğunu belirten Müdür Kocababa; “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, kendi iş yerlerini açmak istediğinde, birçok KOSGEB destek ve hibesinden yararlanmaktadır.
Okulumuzdan mezun olan erkek öğrencilerin, 3 + 3 askerlik tecil hakkı vardır” dedi.

YÜKSEK OKULDA VE UZMANLAŞTIKLARI İÇİN İŞ BULMADA AVANTAJLI OLACAKLAR
Mezun olan öğrencilerinin hayata bir adım önde başladıklarını ifade eden Kumluca Teknokent Koleji Müdürü Erkan Kocababa; “Öğrencilerimiz okudukları bölümle ilgili ön lisans programlarına başvurdukları takdirde, aldıkları puana ek olarak 0.06 kat sayı avantajı ile tercih yapabilmektedirler.
Öğrencilerimiz gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler, iş bulma noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedirler” dedi.

SOSYAL GÜVENCE EĞİTİM DEVAM EDERKEN BAŞLIYOR
Teknokent Koleji'nden mezun olacak öğrencilerin, bırakın hayat boyu çalışırken, emekli olacaklarında bile avantajlı olacaklarını Belirten Erkan Kocababa; “Öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürürken, sosyal güvence kapsamında erkenden sigorta başlangıçları yapılmaktadır. Bu sayede erken yaşlarda başlayan sigorta girişleri sayesinde, emeklilik yaşları geldiğinde prim doldurma sorunu yaşamayacaklar” dedi.

MEZUN OLMADAN GÖRDÜKLERİ STAJ SAYESİNDE UZMANLAŞMIŞ OLACAKLAR
Okul Müdürü Kocababa; “Öğrencilerimiz seçtikleri bölümlerle ilgili tecrübe kazanabilecekleri staj imkânları sayesinde, hem mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak mezun olmakta, hem de staj yaptıkları dönem boyunca aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları, personel alımı yapacakları zaman okulumuz mezunlarına yetkinlikleri doğrultusunda öncelik verebilmektedir.

Okulumuz teşvik kapsamında olup, okulumuzda okuyan her öğrenci adına, devlet 4 yıl boyunca ödeme yapmaktadır” dedi.

TEŞVİKTEN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER 4 EKİM’E KADAR KAYIT YAPTIRMAK ZORUNDALAR
Kumluca Teknokent Koleji Öğrencilerinin, Europass Sertifikası sayesinde, yurt dışında çalışma imkanlarının olacağını, bu yüzden dünya standartlarında bir eğitim göreceklerini belirten Müdür Erkan Kocababa; “Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz, teşvikten faydalanmak istiyorlarsa, 4 Ekim'den önce mutlaka kayıtlarını yaptırmalıdırlar” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI