Bugun...



Ayvalar hasada hazır

Kumluca İlçesi'ne bağlı Altınyaka Mahallesi'nde yeriştirilen ayva, olgunlaşma sürecini tamamlayarak hasat edilmeye başlandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-11-2020 18:35:43 Tarih: 06-11-2020 14:51

Ayvalar hasada hazır

Kumluca İlçesi'ne bağlı Altınyaka Mahallesi'nde yeriştirilen ayva, olgunlaşma sürecini tamamlayarak hasat edilmeye başlandı.
Son yıllarda elma üretiminden uzaklaşarak Ayva, Kiraz ve Ceviz üretimine ağırlık veren çiftçiler, ürettikleri ürünlerin son derece lezzetli olduğundan eminler. Ancak, ilçe merkezine olan mesafesinde bulunan iki adet virajın, ürünlerinin pazarlamasında sorun teşkil ettiğini belirterek, bu sorunun bir an evvel giderilmesini istiyorlar.
Halk arasında 'Ekmek Ayvası' olarak bilinen türün üretimine ağırlık verilen bölgede, ürünün sulu, ince kabuklu, lezzetli ve yumuşak olması tercihlerinde büyük rol oynuyor. Yiyecek olarak farklı şekillerde değerlendirilen ayva, çekirdek ve yaprağı ile de oldukça değerli bir meyve.
Bin metre yüksekliğe kadar yetiştirilebilen ayva, içerdiği potasyum, demir, bakır ve C vitamini gibi insan bağışıklığı için önemli vitaminleri kapsamakta olup, aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyici fonksiyonlarıyla tercih ediliyor. Ekim ayı sonlarında hasadına başlanan ürün, Şubat ayına kadar muhafaza edilebiliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI