Bugun...



Kumluca İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Çiftçilere Yönelik Uyarı

Kumluca İlçe Tarım Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte artan zararlılar için alınacak önlemler hususunda çiftçileri uyardı.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2024 12:58

Kumluca İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Çiftçilere Yönelik Uyarı

Kumluca İlçe Tarım Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte artan zararlılar için alınacak önlemler hususunda çiftçileri uyardı.  İlçe Tarım Müdürü İsa Akşit tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
"Değerli çiftçilerimiz,
 Akdeniz meyve sineği, dış karantinaya tabi bir zararlıdır. İhracatta toleransı sıfırdır. Ekonomik açıdan büyük önem arz etmektedir. Yılda 7-8 döl verebilmektedir. Her bir dişi birey, 200-300 yumurta yapabilmektedir. Şu anda popülasyon çok yoğundur. Her ne kadar, meyve olgunlaşma döneminde zarar yapıyor ise de, şu anda mücadele edilmezse, meyve olgunlaşma zamanında popülasyon çok artacak ve aşırı zarar yapacaktır.
Akdeniz meyve sineği ile şu anda yapabileceğimiz en önemli mücadele yöntemi, kültürel mücadeledir. Dökülen bulaşık meyveleri, siyah renkli poşetlere toplayarak, ağzı kapalı bir şekilde bahçenin güneş alan bir yerinde 2-3 gün bekletmek suretiyle konukçuları yok ederek popülasyonu düşürebiliriz. Toplanan bulaşık meyveler, en az 20 santimetre derinlikteki çukurlara gömülebilir. Ayrıca toprak işleme de, iyi bir kültürel mücadeledir.
Bahçeye dökülen meyveleri, hep birlikte eş zamanlı toplayarak mücadelede başarılı olabiliriz."
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA 
 
 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI