Bugun...



CHP'li Erdem: Oy verirken bu manzara kimsenin aklından çıkmasın

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, AKP iktidarının ekonomi yönetimi üzerinden, AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın vaatlerini eleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2024 17:30

CHP'li Erdem: Oy verirken bu manzara kimsenin aklından çıkmasın

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, AKP iktidarının ekonomi yönetimi üzerinden, AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın vaatlerini eleştirdi. 
22 Yıldır ülkeyi yöneten AKP İktidarının, yarattığı ekonomik kriz ile halkı derin bir yoksulluğa mahkûm ettiğini söyleyen Erdem, yaşanan ekonomik kriz ve yoksulluğun sebepleri kendileri değilmiş gibi çıkıp meydanlarda vatandaşa vaatler veriyorlar, “yaşananları biz düzeltiriz” diyorlar dedi.
Şubat ayı mutfak enflasyonunun aylık %8,03, yıllık ortalama %77,20 olarak hesaplandığı; açlık sınırının 16.257 TL, yoksulluk sınırının 52.955 TL olduğunu belirten Mustafa Erdem, emekliye 10 bin lira, çalışana 17 bin lirayı reva gören AKP iktidarının vaatlerde bulunulmasını vatandaşla dalga geçmek olarak değerlendirdi.
TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı büyüme verilerine de değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, övünülen büyüme oranın halkı açlığa mahkum eden ekonomik krize çare olmadığını söyledi.
Erdem; “TÜİK tarafından yeni açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme kaydetti. Bunun üstüne çıkıp açıklama yapan, bununla övünen iktidar mensuplarına sesleniyorum: Gasp edip yandaşlarınıza yedirdiğiniz halkın emeğinden, gelirinden elinizi çekin. Büyüme ile artan bütçe açığı ve cari açık; ülkece hepimizi etkisi altına alan, içinden çıkamadığımız ekonomik krizin en büyük nedenlerinden biridir. Büyümenin halkın yaşadığı yüksek enflasyon ve yaratılan derin ekonomik krize çare olmadığını herkes bilsin. AKP iktidarı, yandaş patronları büyütürken yoksulluğa mahkum ettiği, tasarrufa zorladığı halkın yaşadığı hezimeti yok saydığını gözler önüne sermekte” dedi.
“ELİNİZİ TUTAN MI VAR?”
CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Cumhurbaşkanı’nın emekliye, işçiye dalga geçer gibi “dişinizi  sıkın, enflasyonu düşüreceğiz, ekonomiyi biz düzelteceğiz” dediğini söyleyen Erdem, “Her seçim dönemi sanki ülkeyi başkaları yönetiyormuş gibi açıklama yapıyor, her şeyi kendilerinin düzelteceğini iddia ediyorlar.” dedi. Vatandaşın artık bunlara inanmaması gerektiğini belirten Erdem, “Yaklaşan yerel seçimlerde sizi açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlere vurun tokatı” dedi.
“Cumhur İttifakı’ nın AKP’ li Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü’ nün vaatlerini de eleştiren Mustafa Erdem, “Sanki İktidarda kendileri yokmuş gibi projeler sunuyorlar. Varsa sosyal belediyecilik projeleriniz; vatandaşı, işçiyi, emekliyi, öğrenciyi düşünüyorsanız gidin Saraydakilere anlatın ve hemen gerçekleştirin. Elinizi tutan mı var?” dedi.
Öğrenciye uygun fiyata kahvaltı vereceklermiş, uygun fiyata tabldot vereceklermiş, yeni evlilere kira yardımı yapacaklarmış.
“Ekonomiyi bitirdiniz, anneler çocukların beslenme çantalarına bir şey  koyamıyorlar. Öğrencilere ücretsiz yemek dağıtılsın dedik, AKP ve MHP olarak TBMM’de reddettiniz. Emekliye seyyanen zam verilsin dedik, TBMM’de reddettiniz. Mazot, benzin dünyada düşse bile biz de yükseliyor, vergi yükünü kaldırın dedik, TBMM’ de reddettiniz. Konut kiralarını ekonomik kararlarınızla, nasla, faizle siz yükselttiniz, şimdi kira yardımı yapacağız diyorsunuz. Vatandaşı ekmek alamaz hale getirdiniz, tabldot dağıtacağız diyorsunuz. Bu işte bir yanlışlık yok mu? diyen Mustafa Erdem, sorunun kaynağı olanlar halkın sorunlarını çözemez” dedi.
Erdem, “Kendileri sefa içinde yaşarken, vatandaşı açlığa mahkûm edenlere bu seçimde sarı kartı gösterin. Herkes bilsin ve oy verirken bu manzara kimsenin aklından çıkmasın diye anlatıyorum.” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI