Bugun...



Atay Uslu TBMM Genel Kurulu'nda konuştu

AK Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu TBMM Genel Kurulunda 6 Şubat depremleri sonrası yapılan çalışmalarla ilgili konuşma yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2023 21:03

Atay Uslu TBMM Genel Kurulu'nda konuştu

AK Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu TBMM Genel Kurulunda 6 Şubat depremleri sonrası yapılan çalışmalarla ilgili konuşma yaptı.
Depremin ardından yapılan tüm çalışmaların koordinasyonla, kurumsal kapasiteyle ve doğru yönetim ile gerçekleştirildiğini belirten Uslu, Genel Kuruldaki konuşmasında şunları ifade etti:
“Depremin ilk günün ilk saatlerinde Ankara’dan 10 helikopter topluca kalkış yaptı, hava şartları Toroslar’ı aşmayı müsaade etmedi, 3,5 saat havada kalan helikopterler mecburen Aksaray’da uygun yerlere iniş yapmak zorunda kaldı.  Bir saat beklendiği halde kar, tipi, sis geçmedi, bunun üzerine “savaştayız gerekirse ölüme gidelim” talimatı verildi pilotlara…  

Bu talimatlar sonrasında bazen görüş mesafesi sıfır olan güzergahtan bölgeye helikopterler intikal etti, Kahramanmaraş,  Hatay, Adıyaman, Malatya da yaralılar taşındı.  
Meteoroloji incelediğinde deprem bölgesinin tamamında 6 Şubat tarihinde turuncu alarm verildiği, bölgede kar, sis ve soğuğun çok etkili olduğu görülecektir.   Depremin ilk saatinden itibaren uçaklar da helikopterler gibi görevlendirildi. Açık olan havalimanlarına sabah saatlerinde uçaklarla sevkiyata başlanıldı, ilk gün 20’den fazla sonraki günlerde 100’e yakın uçak ile lojistik destek, arama kurtarma ekiplerinin taşınması, tahliye hizmetleri gerçekleştirildi. Adeta kanat kanada uçurulan, uçaklar, iniş için havalimanından kalkışını havada bekleyen uçaklar…  

Hava Trafiği bir kazaya sebebiyet vermeden kontrol edilmeye çalışılmıştır. Hatta hava kontrolünde görevli üst düzey bir subay bu durumu; en ağır savaş senaryoları için hazırladığımız plandan daha yoğun bir uçuş trafiğini bölgede koordine etmek zorunda kaldık şeklinde ifade etmiştir. Bölgede zaman içerisinde 100 den fazla helikopter, 75 uçak görev yapmıştır. Tüm bu çalışmalar koordinasyonla, kurumsal kapasiteyle ve doğru yönetim ile gerçekleştirildi, gerçekleştiriliyor."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI