Bugun...



Yeşil Kalkınma (G.U.D.) Projesi Ankara'da Gerçekleşen Başlangıç Toplantısı ile Yola Çıktı

Çevresel sürdürülebilirliğe doğru önemli bir adım olarak, Yeşil Kalkınma (G.U.D) projesinin başlangıç toplantısı 9 Şubat 2024 tarihinde Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2024 14:23

Yeşil Kalkınma (G.U.D.) Projesi Ankara'da Gerçekleşen Başlangıç Toplantısı ile Yola Çıktı

Çevresel sürdürülebilirliğe doğru önemli bir adım olarak, Yeşil Kalkınma (G.U.D) projesinin başlangıç toplantısı 9 Şubat 2024 tarihinde Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleşti. Erasmus + Programı Avrupa Gençlik Birliği (European Youth Together) kapsamında Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından eş finanse edilen ve RES POLIS tarafından koordine edilen proje, gençleri katılımcı ve yaygın eğitim metotları ile çevre sorunlarına karşı harekete geçirme amacıyla yolculuğuna başladı.
Proje, Türkiye'den Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Sırbistan’dan RES POLIS, Kuzey Makedonya'dan SFERA International, Litvanya'dan Aktif Gençlik Enstitüsü, Avusturya'dan Aktif Avusturya ve Hırvatistan'dan Borakia Rural partnerliğinde, kirlilik, iklim değişikliği ve sürdürülebilir olmayan tarım uygulamaları gibi çevresel zorluklarla mücadele etmek üzere ortak bir çabanın ürünü olarak yola çıktı.
Projenin temel amacı, özellikle dezavantajlı veya coğrafi engeli olan 17 ila 25 yaş arası genç bireyleri, toplulukları içinde çevre dostu uygulamaları teşvik eden aktif liderler haline getirmektir. Proje’nin ilk aşamasında partner ülkelerden gençlerin katılımı ile sürdürülebilir kalkınma, geri dönüşüm ve yeniden kullanım, görüntü-video üretimi aracılığı ile hikâye anlatıcılığı ve dijital pazarlama konulu 4 uluslararası hareketlilik gerçekleştirilecektir. Eğitimleri takiben, projenin ikinci aşamasında gençlerden oluşan küçük ekiplerin fikirlerini projeleştirmeleri desteklenecek ve bu yerel eylemlere proje bütçesinden alt hibe verilecektir.  Projenin ilk eğitim programı 10-15 Nisan’da Hırvatistan’da ve 15-20 Nisan’da Avusturya’da gerçekleştirilecektir.
Ankara’da yapılan toplantının temel amacı, tüm partnerlerin proje hedefleri, aktiviteleri, yükümlülükleri ve beklentilerini net bir şekilde anlamasını sağlamaktı. Proje tartışmalarına ek olarak, katılımcılar Türkiye'de potansiyel konaklama ve atölye mekanlarını değerlendirdi, projenin sorunsuz bir şekilde uygulanmasını sağlamak için gerekli teknik altyapıyı test etti. Toplantı, bir ortaklık anlaşmasının imzalanması ve katılımcılar için bir çağrının kamuoyuna duyurulduğu bir açılış basın toplantısı ile sona erdi, bu da bu iddialı çevresel girişimin resmi başlangıcını işaret etti.
Ankara'daki Yeşil Kalkınma (G.U.D.) projesi başlangıç toplantısı, çevresel bilinçli liderler yetiştirmeyi amaçlayan dönüştürücü bir yolculuğun sahnesini hazırlıyor. Eğitim yaklaşımlarının bir karışımını kullanarak ve uluslararası işbirliğini teşvik eden proje zamanımızın en acil ekolojik zorluklarına önemli katkılarda bulunmayı vaat ediyor. Kapsamlı stratejisi ve deneyimli ortaklık yapısı ile G.U.D projesi genç bireyleri sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek yaratma yolunda ilham vermeye ve harekete geçirmeye hazır. Proje ile İlgilenen gençler detaylı bilgi için surdurulebilir.org ve @skdorgtr instagram adreslerini ziyaret edebilirler.
Proje Ekibi Adına Röportaj ’da yer alan Kişiler:
    •    Mihajlo Matkovic- Proje Koordinatörü, RES POLIS
    •    Rasim Canatan- Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
    •    Ceren Kaval- Proje Asistanı, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI