Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
ÜLKENİN GELECEĞİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK!
Tarih: 22-01-2023 17:54:00 Güncelleme: 22-01-2023 17:54:00


İyisiyle kötüsüyle 21 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidarın yaptığı işlerden memnun olanlar var, olmayanlar var. Bu bir siyasi tercihtir. Ama ortada bir gerçek var ki, o da siyasi iktidarın 21 yılına ekonomik kriz, yolsuzluk, yoksulluk ve işsizlik damgasını vurmuş olmasıdır. Yoksul ve işsiz sayısı iki kat arttı, yolsuzluk dosyalarının üzerine gidilmedi, pek çoğu kapatıldı. Özgürlükler açısından daha çok demokrasi denildi ama hak-hukuk-adalet toplum tarafından su gibi aranır hale geldi. Anayasa rafa kaldırıldı, hukuksuzluk toplumun tüm katmanlarına yayıldı. Bence asıl sorun gençlerde yaşandı. Bin bir zorlukla okumuş hatta doktora yapmış ve lisans üstü eğitimi almış gençler korkunç bir kabusla, üniversiteyi kazananlar da barınma sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda. Kimisi de ya hiç iş bulamadı ya da asgari ücretle en kötü işlere razı oldular.  Özetle 21 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidar gençlere umut olamadı.

 

Türkiye yoksullaştıkça, işsizlik attıkça en çok etkilenen gençler oldu. Öyle ki genç işsiz sayısı yüzde 25'lere dayandı. Genç işsiz sayısı Bulgaristan'ın nüfusunu geçti ve gençlerin yüzde 76'sı geleceğini yurt dışında arar hale geldi. Hala okuma oranı yüzde 3, okur- yazar olmayanın oranı yüzde 7 olan; cahillerin, aklını fikrini kullanmayıp her şeye tevekkül edenlerin, Ortadoğu zihniyetindeki körü körüne dini inançlarla büyütülen insanların çoğunlukta olduğu bir ülkedir Türkiye! Hem de Doğu-Batı geçişinde; Asya-Avrupa köprüsünde, bulunmaz bir cennettir!

 

Öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki son on yıl, gençlerin özellikle Türkiye'deki toplam nüfusun yüzde 23'ünü oluşturan Z kuşağının başta siyaset kurumunu ve pek çok sektörü etkilemesiyle şekillenecek. Parası olanın iyi eğitim alabildiği, dayısı olanın iş bulabildiği, tamamen eşitsizlikler içinde büyüyen bu gençler ilk seçimde sandıkta tüm güçlerini ortaya koyacaklar. Sınav soruları çalınarak gelecekleri ellerinden alınmasını, haklarını ararken şiddete maruz kalınmasını, kiminin ölümüne, kiminin intiharına sebep olunmasını bu gençler elbette sorgulayacaklar. İlk defa oy kullanacak olan gençler, ülkenin geleceğini belirleyerek değişimin ateşini yakacaklar.

 

Ben inanıyorum, 21 yıldır hesap vermeden, adaletten ve şeffaflıktan yoksun olarak ülkeyi yöneten siyasi iktidardan; pırıl pırıl beyinleri, cesaretli yürekleriyle gençler öyle bir hesap soracaklar ki, bizlere mutlu ve huzurlu bir Türkiye sunacaklar. Umutsuzlukların yerini umut alacak. Çünkü gençler özellikle Z kuşağı gümbür gümbür geliyor. Çünkü "onlar Z kuşağı, göğe bakarlar!"





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI