Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
TÜRKİYE’YE SATÜRN ÇARPSA HABERİMİZ OLMAYACAK!
Tarih: 21-11-2022 17:02:00 Güncelleme: 21-11-2022 17:02:00


Toplum olarak sahip olduğumuz en büyük servetimiz; en pahalısından cep telefonumuz ve en pahalısından televizyonumuz var mı? Var. Bu da bize yetiyor. Cep telefonuyla bütün gün zaman, mekan tanımadan, çoluk-çocuk milletçe konuşuyoruz, mesajlaşıyoruz, internete giriyoruz, fotoğraf çekiyoruz, oyun oynuyoruz, müzik dinliyoruz. Öyle ki, cep telefonuyla konuşma yaşı 7 ve altına indi. Okullarda bile öğrencilerin ellerinden cep telefonu düşmüyor. BU DA BİZE YETİYOR…


 
Akşam oldu mu çoluk-çocuk televizyonun başına geçiyor dizi filmleri izliyoruz. Çoğu zaman televizyonun başında uyuyup kalıyoruz. Geçim derdi varmış kimin umurunda. Nasıl olsa sosyal yardımlarla karnımız doyuyor. Yaz-kış yiyecek, giyecek, yakacak gibi yardımlar her ay muntazaman geliyor. Arada bir para yardımı da yapıyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. BU DA BİZE YETİYOR…


 
‘Suriye sınırında operasyon varmış, sınır ötesinden ve sınır içinden şehit haberleri gelmiş, her şeye iğneden ipliğe her Allah’ın günü zam gelmiş, haksızlık, adaletsizlik olmuş, ilaç fiyatları artmış, sağlık hizmetleri paralı hale gelmiş, iş ve trafik kazaları, sokak ortasında cinayetler olmuş, vurgun-talan, hırsızlık almış başını gitmiş, işsizlik ve yoksulluk artmış’ inanın kimsenin umurunda değil. Bütün bu olup bitenlerin karşısında ülke nüfusunun tamamı olmasa da yarısına yakını böyle düşünüyor ve yaşıyor. Toplum olarak öyle duyarsız hale gelmişiz ki, Türkiye'ye Satürn çarpsa, haberimiz olmayacak.

 

Çünkü toplum böyle yönetilmeye, böyle düşünmeye ve böyle yaşamaya alıştırıldı. İster bunun adına baskı ve korku deyin, ister başka bir şey deyin. Gerçek bu! Dikkat edin, Türkiye'de son yıllarda insan profili de değişti. Şiddet yanlısı, yalaka, yavşak, saygısız, hoşgörüsüz, bilimden, bilimsellikten uzak, tarih bilgisinden yoksun sözde ilim-bilim adamları, her konuda fetva veren hocalar türedi. Kimsenin kimseye en küçük tahammülü ve saygısı kalmadı.
 
SEVGİNİN YERİNİ SAYGISIZLIK, SAYGININ YERİNİ ŞİDDET, GÜZELLİĞİN YERİNİ ÇİRKİNLİK, İYİLİĞİN YERİNİ KÖTÜLÜK, PAYLAŞMANIN YERİNİ AÇGÖZLÜLÜK ALDI..!





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI