Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
DOĞAYI KATLETMENİN BEDELİNİ AĞIR ÖDÜYORUZ!
Tarih: 23-08-2020 16:46:00 Güncelleme: 23-08-2020 17:01:00


Doğayı katletmenin bedelini millet olarak ağır ödüyoruz. Giresun'da yaşanan sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de kayıp. Hasar çok büyük. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.

 

 Bakan Soylu, "Ben böyle bir afet görmedim. Deprem de gördüm fakat bu başka bir şey. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere’de hasar büyük. Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve üç vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı" dedi.

 

İçinde bulunduğumuz ve yaşadığımız ciğerlerimizin içine kadar soluduğumuz hava doğanın sayesinde olduğunu ne yazık ki unutuyoruz, hatta umurumuza bile takmıyoruz. Ülkemizin doğal güzellikleri, su kaynakları, tarım ve orman  arazileri ne yazık ki, birileri tarafından utanmadan ve durmadan katledilmeye devem ediliyor. Bunun sonucunda da sel felaketleri kaçınılmaz hale geliyor. Oysa ki doğayı katletmek yarınımızı katletmek demektir.

 

Doğanın gelecek nesillere devredeceğimiz bir emanet olduğunu unutup, kısa vadeli çıkarlarımız uğruna acımasızca yaptığımız doğa katliamı geleceğimizi yok ediyor! Her geçen gün geri dönülmez zararlara yol açıyoruz. Bu zararların yine toplum olarak yaşamımıza tehdit oluşturduğunun farkında bile değiliz. Yapılan araştırmalara göre doğanın tahribatı nedeniyle bazı hastalıklarda yüksek oranda artışlar olduğu görülmüş. Canlılığı devam ettirebilmemiz için doğayı korumak zorunda olduğumuzun farkında değiliz. Farkına varmak için her katletme girişimi sonrası doğada gözle görülür bir tahribat yaşanıyor... Kendi çıkarını her şeyin üstünde tutanlar, "bundan ne olacak ki!" diyerek doğayı katletmeye devam ediyor.  Oysa doğa, bize yavaş yavaş anlatmaya çalışıyor da biz görmemezlikten geliyoruz. Bugün pek çok ilimizde sel felaketi yaşanıyorsa, tek sebebi doğanın tahrip edilmesindendir. Nitekim Giresun'da yaşanan sel felaketi de doğa katliamının bir sonucudur.

 

Doğaya karşı bu kadar haşin davranırsak, her fırsatta doğanın güzelliklerini yok edersek, doğa da bizi asla affetmez ve bir gün mutlaka intikamını alır.

 

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI