Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
23 NİSAN'I EVLERİMİZDE KUTLUYORUZ!
Tarih: 21-04-2020 23:56:00 Güncelleme: 21-04-2020 23:56:00


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın ve Türkiye Büyük Millet Meclis'imizin 100. yıldönümünü kutluyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle ilk kez 23 Nisan'la ilgili etkinlikler bu yıl yapılamayacak. Ama üzülmeyelim, en azından 23 Nisan'ı saat 21.00 da evlerimizin balkonlarında bayraklarımızla birlikte İstiklal Marşımızı söyleyerek kutlayacağız. Bazı kentlerde ise belediyeler bando ve kortej yürüyüşü ile çocukların balkonlardaki 23 Nisan sevincine ve coşkusuna eşlik edecek.

 

23 Nisan'ı bu yıl meydanlarda kutlayamasak da, yüreğimiz 23 Nisan ruhuyla olacaktır. 23 Nisan; kutsal topraklarımızı işgal eden düşmanları yurdumuzdan atmak için ant içtiğimiz gündür. Yok edilmeye çalışılan asil bir ulusun, tek yürek, tek bilek, tek vücut haline geldiği gündür. Kendisini bu vatanın bir evladı hisseden herkesin göğüslerinin gururla dolduğu gündür. Köhne bir binada, yepyeni bir ruh ve imanla, yepyeni bağımsız bir devletin temellerinin atıldığı gündür. Milli egemenliğimizin Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür.

 

ULUSAL EGEMENLİK
    
Asıl bayram olarak kutlamamız gereken ulusal egemenliktir. Ulusal Egemenlik kavramı; Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık nedenleri arasında önemli yer tutar. Bu yüzden ilk resmi ve en büyük bayramımızdır.. Ulu Önder Atatürk, çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanları her ne kadar çocuklara armağan etmişse de, ulusal egemenlik kavramını unutun dememiştir. Çocuklar, 23 Nisan'ın kendileri için neden bayram olduğunu, neden kutladıklarını bilmeleri gerekir. Burada vurgulanması gereken asıl kavram "Ulusal Egemenlik" olmalıdır. Esas amaç, millî egemenlik fikrinin genç nesillerce, ruhunda ve anlamında gönülden benimsenmesi ve onu yaşatmasıdır. Bugün Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve uygulamaları itibariyle Meclis'in anlamını ve işlevini, birleştirici rolünü ve demokratik misyonunu ciddi şekilde zedelemiştir.

 

23 Nisan, 19 Mayıs’la başlayan Kuva-yı Milliye hareketinin bir milletin kurtuluş mücadelesinin finali niteliğindedir. Meydana çıkan eserin kıymetini anlamak için o yolda verilen mücadeleleri hatırlamamız ve bunu çocuklarımıza anlatmamız gerekir. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a neden çıktığı, belleklere çok daha iyi kazınmış olacaktır. Her türlü olumsuz şartlara rağmen, toprakları işgal altında yakılmış yıkılmış bir ülkenin yepyeni bağımsız bir devlete kavuşması, dünya tarihine de örnek olmuştur. Bu gurur verici tabloyu çocuklarımıza neden iyice anlatmıyoruz? Yüce Atatürk, yarınımızın geleceği çocuklarımıza bu bayramı armağan ederken, bugünün gençlerini ve yarının büyüklerini işaret etmiştir.  

 

23 Nisan Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI