Bugun...


Eyyüp AYDIN

facebook-paylas
2020 UNUTULMAZ BİR YIL OLDU!
Tarih: 30-12-2020 18:36:00 Güncelleme: 30-12-2020 18:36:00


 

Herkesin "Bitsin artık" dediği 2020 yılını geride bıraktık. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının yanı sıra yıl boyunca yangın, deprem ve kazaların da ardı arkası kesilmedi… Felaketler yılı ilan edilen 2020'de iyisiyle kötüsüyle yaşanan olayların üzerinden geçtik.

Dünya geneline yayılmaya devam eden COVID-19 salgını hiç şüphesiz 2020'ye damgasını vuran felaketti.

ABD sokakları George Floyd'un öldürülmesiyle karışırken Endonezya'da son 13 yılın en büyük sel felaketi yaşandı. Lübnan'da meydana gelen ve komşu ülkelerden dahi etkisi hissedilen liman patlaması tüm dünyayı sarstı...

2020'nin felaketlerinden Türkiye de kaçamadı; çığ düştü, İdlib'de 36 askerimiz şehit edildi, kadınlar cinayete kurban gitti, depremler oldu, sel felaketleri, uçak kazası ve fabrikada patlama yaşandı!

2019'un Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü, 11 Mart 2020'de salgını pandemi ilan etti. Aynı tarihte Türkiye'de ilk vaka açıklandı.

Bugüne kadar 1.8 milyonu aşkın kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde binlerce insanın yanı sıra, yüzlerce sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.

 Salgını durdurmak adına alınan önlemler kapsamında Mart ve Nisan aylarında birçok ülkede kısıtlamaya gidildi. Sınırlar bir süreliğine de olsa kapatıldı, ekonomik faaliyetler yavaşlatıldı. Hayat durma noktasına geldi.

Neyse ki artık "felaketler yılı" diye adlandırılan 2020 yılı geride kaldı. Eminim herkes içinden derin bir oh çekmek için nefesini tutmuştur.Tüm felaketlerin 2021 yılında yaşanmamasını temenni ederken, yeni yılın taze bir başlangıç ve umut yılı olmasını diliyorum...





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI