Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
EKONOMİK KRİZ VE AÇLIK SINIRI
Tarih: 19-12-2021 17:06:00 Güncelleme: 19-12-2021 17:06:00


Ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz ve gelecek endişesi toplumca paranayok ve anksiyolitik bir hal almamıza sebep oluyor. Bazı dostlar soruyor "ne olacak halimiz, düzelir miyiz" diye, ben de onlara 1990'lardaki Rusya'yı örnek veriyorum hemen aynı durumdayız.


Rusya ne kadar düzeldiyse biz de o kadar düzeliriz diye, tabi bazı farklılıklar var, mesela onlar da ülkenin çoğu geliri ABD ile yarışacağız diye silaha ve uzay çalışmalarına gidiyordu, o yüzden halkı fakir kalmıştı, bizde ise bütçeye baktığımızda faize, beşli çetenin gereksiz harcamalarına, ülkemizde yaşayan çalışmadan yatıp para kazanan yabancı uyruklulara, diyanete, yandaşa ve başkanlık sarayı aracı ve korumasına gidiyor. Onlar silahlandırmayı durdurdular uzay çalışmalarına ara verdiler. Ülke gelirini halkın refahı için harcamaya başladılar ama bizde bütçe görüşmelerinde gördüğüm kadarı ile böyle bir düşünce yok ve o yüzden de bu mantıkla gittikçe kötüye gideriz bence...


"Peki millet olarak ne yapmalıyız, kişisel olarak Ruslar ne yaptı" diye sorarsanız bunu da hepimiz biliyoruz, erkeklerin bir kısmı ki çoğu bilim insanı başka ülkeler göçüp kendilerini kurtardılar, bir kısmı Rus mafyasını oluşturup tüm dünyaya korku salıyorlar, bir kısmı açlık sınırında sabır etmeyi ve yeni yönetime güvenmeyi öğrendiler. Kadınları ise bir kısmı çocuk bakıcılığı ve yaşlı bakımda çalışmak için tüm dünyaya yayıldılar, önemli bir kısmı fahişelik yapmaya başladı, hem kendilerine hem de ailelerine bu yolla para yollayıp ayakta durmaya çalıştı. Şimdi artık hiç olmazsa biraz daha iyi durumdalar, tek sıkıntıları güneş, onu da Antalya'ya gelip bol bol alıyorlar.


Peki biz ne yapacağız, bence bu iktidar kaldığı sürece sonu belirsiz bir bataklığa sürüklenmeye hatta yok olmaya giden bir süreç içindeyiz. Ülkemizde yaşayan köleler halinde Malezya örneğinde olduğu gibi köle bir toplum haline geleceğiz, bu arada kişisel olarak kurtulmak için ya başka ülkelerde hayatımızı kazanmaya ve geride kalanlara bakmaya çalışacağız ya da mafya kurup diğer milletlerle diğer milletlerin mafyaları ile kavga edip kendimize yer edinmeye çalışacağız. Aslında belki de bu yüzden dünyasının bütün uyuşturucuları ülkemize yandaşlar aracılığı ile getiriliyor ve dağıtılıyor, para kazanmanın en etkili yolu bu bence tabi ufak tefek riskleri var ama değer. Kadınlarımız fahişelik yapar mı bilmem ama çocuk bakıcılığı veya yaşlı bakıcılığı yapmak istemeyeceklerine eminim çünkü kendi çocuğuna bakmaya üşenen, kendi yaşlısı için bakıcı arayan kadınlarımız başka ülkenin bakıcılığını yapacağını düşünemiyorum.


Biliyorsunuz Rusya'da da doktor, mühendis, avukat, işçi aynı parayı alıyordu, yüz dolarla iki yüz dolar arası, sonra baktılar ülkemizde bunu bir gecede kazanmaya başladılar ama artık bunu verecek normal meslek sahibi kalmadı, çünkü doktorumuz da, mühendisimiz de, avukatımız da artık bu civarda kazanıyor, bu parayı vermek için ya tarikat mensubu olup milleti sömüreceksin ya mafyaya girip gayri meşru kazanacaksın ya da yandaş olup ihale alacak veya dört beş yerden maaş alacaksın, başka türlü kazanç artık imkansız. Sonumuz bu. Bu konuma gelmemizin sorumlusu da milletçe biziz çünkü bu iktidarı biz getirdik, belki oy vermedik ama halkı yeterince uyarmayarak onlara tepeden bakarak aydınlatmaya yeterince çalışmadık.

(OZANCA SAĞLIK MOBBİNG POLİTİKA KİTABIMDAN)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI