Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
BILL GATES VE BEN
Tarih: 29-12-2021 14:38:00 Güncelleme: 29-12-2021 14:38:00


Bill Gates salgının başından beri bazı tahminlerde bulunuyor ve belki de o yüzden de acaba salgını o mu yayıyor, bu işten çıkarı mı var gibi bir çok spekilasyonlara, dedikodulara, suçlamalara maruz kalıyor. Halbuki adamın yaptığı sadece bilimi incelemek, geçmişteki salgınları gözlemlemek ve bilgilerin ışığında tahminde bulunmak… Gerçekten çıkarı olsa veya bu salgını o çıkarmış olsa asla ortalıkta görünmez, salgından sağladığı çıkarları bir başka kriz çıkarmayı planlayarak sessizce istiflerdi. Halbuki böyle olmadı, bu dönemde en zenginler listesinde bir kaç basamak düştü.


Hatırlarsanız aynı yöntemleri kullanarak ben de çıkarımlarda bulundum ve bu sayfalardan sizlerle paylaştım. 19 Kasım 2019'da yani salgından 3 ay önce pandeminin olacağını söyledim ve yazdım hatta bunu gazetem yeni yüzyıl manşet yaptı. Yine defalarca bu salgının 2022 Mart sonunda biteceğini ama tamamen bitmeyeceğini, pandemi olarak bitip epidemi olarak kalacağını yazmış ve söylemiştim, şimdi yine aynı şeyleri Bill Gates de söylüyor yani üç aşağı beş yukarı tahminlerimiz aynı… İkimiz de kahin değiliz, bilimsel veriler, tarihsel durumlar değerlendirilerek bir tahminde bulunuluyor, aynı sonuçlara dünyanın farklı yerlerinden ulaşmak aslında güzel bir şey ve birbirimizi doğruluyor. Keşke ben Bill Gates gibi iş dünyasında da iyi tahminlerde bulunabilseydim ama o iş bana o kadar uzak ve o konulara o kadar ilgisizim ki emekli maaşı ile anca geçinebiliyorum.


Neyse konumuza gelirsek, evet bizi zorlu bir kış bekliyor, hiç bir aşının bizi tam olarak korumadığı, geçirilmiş hastalıklardan dolayı oluşan antikor seviyemizin yeterli olmadığı, en zorlu varyantla karşı karşıyayız, önümüzdeki iki ayı maske, mesafe ve hijyenle son bir defa daha atlatabilirsek, martta büyük ihtimalle bu pandemiden kurtulacağız diye tahmin ediyorum.


Evet artık corona ve pandemi ile ilgili bilgilerimiz çok arttı, yoğun bakım tecrübemiz de oldukça fazla, ayrıca bu varyant çok hızlı yayılmasına rağmen ölümcül etkisi çok yok ama yine de sağlık sistemimizi çökertebilir, bir çok insan yoğun bakımları doldurur ve bu yüzden bir çok hastanın hastalığı tedavi edilemez ve sekonder etkisi ile ölümler artabilir. O yüzden de etkili aşımızı yine olalım ve bu konuda benim tercihin biontectir. Ama aşıya güvenip kalabalığa karışmayalım, mümkünse evde oturalım, kalabalığa karışmayalım, hevesimizi mart sonuna saklayalım, gelecek güzel baharlar günlerini düşünelim. Yoksa kendimizi hiç ummadığımız anda yoğun bakımda bulabiliriz, sonra demeyelim "ben dört aşı oldum, ben beş aşı oldum, niye buradayım" diye çünkü bu varyanta aşı işlemiyor.


Evet bunları aynı benim gibi Bill Gates de söylüyor. Dünya doğal olarak dikkate alıyor, beni ancak takipçilerim ve okurlarım dikkate alıyor ama olsun ikimizin de aslında amacı aynı, hiç bir çıkar gözetmeden insanlığa faydalı olmaya çalışmak, onları bir nebze de olsa aydınlatabilmek, benim ışığım el feneri, onun ışığı projektör ama olsun görevimiz ve sorumluluklarımız aynı ve bu da beni mutlu ediyor, gururlandırıyor. Aydının görevi ve sorumluluğu zaten bu değil midir? Zaten korkmadan ve çıkar gözetmeden halkı aydınlatmak yoksa aydın olmanın anlamı kalmaz. Her aydın ışığı kadar aydınlatır. En azından yolu amacı bellidir.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI