Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
ARTIK DEDELER TORUNLARA BULAŞTIRIYOR
Tarih: 02-04-2021 16:55:00 Güncelleme: 02-04-2021 16:55:00


Geçen aylarda 6-18 yaş grubu çocuk ve gençlerin hasta olmadığı ama aralarında çok irtibat olduğu için hastalığı taşıdığı ve bunu da büyüklerine taşıdığı için onları hasta ettiği konuşuluyordu, bu yüzden de 20 yaş altın tıpkı 65 yaş üstü gibi ev hapsinde tutmuş özgürlüklerini kısıtlamıştık. Ama artık durum değişti, artık yaşlılar gençlere hele kreş yaşındaki çocuklara hastalığı yayıyorlar ve onları hasta ediyorlar.


Geçtiğimiz günlerde beş yaşlarında bir hastamın velisi bana hastalığını danıştı, görülen belirtiler Covit'i düşündürüyordu, bu yüzden test yapılmasını istedim, aile büyük zorluklarla olduğunu tahmin ettiğim şekilde çocuğa covit testi yaptırdı ve maalesef sonuç pozitifti. Çocukta ateş, eklem ağrısı şikayetleri ile hastalık seyrini sürdürüyor, ateş düşürücü dışında bir şey veremediğimiz için de çocuğun bağışıklık metabolizmasına güvenmekten başka çaremiz yok. Allah'tan çocuğun aşıları tamdı, bunun bağışıklık sistemini güçlendireceğini ve Covit'e karşı da bu sayede avantaj kazanacağını düşünüyorum. Ya aile aşı karşıtı olsaydı ve çocukluk aşıları yapılmasaydı, sonucu düşünemiyorum bile, iyi ki okul aşılarını da öne çekmişiz, 4 yaşında çocuğu aşılamışız, bunun da çok faydası olacağını düşünüyorum.


Bunun sebebi mutasyonlu virüs, artık sadece büyüklere değil çocuklara da etkili ve onlarda ölümcül olabiliyor, artık nerdeyse hiç ilk virüs kalmadı, bulaşan tüm virüsler mutasyonlu virüs ve bu virüs diğer virüsün 3 katı hızla bulaşıyor, o yüzden de 3. dalganın diğer dalgalardan çok daha vahim olacağını düşünüyorum.


Peki bu virüs çocuğa nasıl bulaştı? Bizim asıl işimiz filyasyon olduğu için virüsün izini sürdüm. Virüs çocuğun gittiği kreşten bulaşmış, ilk hastalanan çocuğun dedesi AKP kongresine gitmiş, kendisinde bir hastalık görülmemiş ama bir şey olmaz nasılsa çocuklara bulaşmıyor düşüncesi ile doğal olarak torununu öpüp kokladığı zaman torununa bulaştırmış, sonra torunu kreşteki diğer çocuklara bulaştırmış. Dede de sonradan covit pozitif çıkmış, kongreye gitmeden yaptırmış negatifmiş, kongreden 3 gün sonra pozitif olmuş, başkaca bir temasım yok dediğine göre ben de kongreden bulaşmış olma ihtimali üzerinde duruyorum. Zaten dede de böyle olma olasılığının yüksek olduğunu söylüyor.


Evet artık dedeler torunlara bulaştırıyor, işin en tehlikeli şeklide 18 yaş altına anti viral ilaç başlayamamamız, bazı kan sulandırıcı ilaçları başlayamamamız ve olası ters bir durumda 5 yaşındaki çocuğun çok daha hızlı kötüleşeceği gerçeği… Mutasyonlu virüsün bu kadar çok olduğu ve artık yaş aralığı gözetmeksizin herkesi etkilediği bu ortamda ve bunları iktidardakiler bildikleri halde niye hala kongre yaparlar? Sonuçta seçen tek kimi istiyorsa yazar bu böyledir der bitirir, kimse nasılsa itiraz edemez niye ısrarla gereksiz kongreler yapılır, onca yandaş ve onların en sevdiği yakınları risk altına alınır, anlamak mümkün değil.


Sonucu görüyoruz tüm yurt kıpkırmızı, bundan iktidardakiler hiç mi sorumluluk duymuyorlar? Bunca dededen, bunca torundan birileri ölürse hiç mi vicdan azabı çekmeyecekler? Hadi biz yandaş olmayanların, sağlık çalışanlarının onların gözünde hiç bir değeri yok, hatta bizler böcekten farksızız ama insan kendi yandaşına, onların sevenlerine de hiç acımaz mı? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamak mümkün değil…

(OZANCA SAĞLIK MOBBİNG POLİTİKA KİTABIMDAN)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI