Bugun...


Aile Hekimi Dr. Ozan UZKUT

facebook-paylas
60 YAŞ ÜSTÜ VE EŞLERİ AŞILANMAYA BAŞLAYACAK
Tarih: 31-03-2021 15:46:00 Güncelleme: 31-03-2021 15:46:00


Evet artık yeni alınan henüz şişelenmesi bitirilmemiş aşılarla 60 yaş üstü ve onların aynı evde yaşayan bireyleri eşleri aşılanmaya başlayacak. Aslında bu güzel bir uygulama ve doğru uygulama… Ama insan sormadan edemiyor, niye sağlık çalışanlarına da aynı uygulamayı getirmediniz, yani sağlık çalışanları da eşlerini aşılatsa, böylece eve hastalık taşıma, eşini hasta etme korkusu yaşatmasa daha iyi olmaz mıydı?


Aylardır hatta artık bir seneyi geçti, yıllardır sağlık çalışanları evlerindeki kişilere hastalık bulaştırmamak için kimi zaman eve gidemedi, maske ve mesafesini ve hijyenini koruyarak sevdiklerine yaklaşabildi ve bunun getirdiği sorunları büyük dramlar halinde hala maruz kalıyor. Aynı şekilde nasıl 60 yaş üstü kişilerin eşlerine, onlara bakan kişilere aşı yapılıyorsa onların da eşlerine bu aşılar yapılabilirdi.


Ama yapmadılar, sağlık çalışanların hiç bir sorununu halletmedikleri, onların hastalarına bakarken hastalanmalarını hatta ölmelerini göz ardı etmeleri gibi yine bu sorunlarını görmezden geldiler. İktidar için sağlık çalışanları harcanabilir, göz ardı edilebilir, bir gurup halinde hatta iktidarın her dediğini yapması gereken köleleri durumunda… Zaten tüm sendikal hakları ellerinden alınmış, en önemli kurumlarından olan TTB de iktidarın istediği gibi önceliğini doktorların hakları yerine bazı siyasi çevrelerin haklarını savunur duruma gelmiş bir ortamda derneklerin yetkisiz kılındığı birlik ve beraberliğin olmadığı, herkesin gemisini kurtarmaya çalıştığı bir yerde başka türlüsü de beklenemezdi zaten…


Evet şimdi de bütün haşmetiyle 3. dalga geliyor, yine sağlık çalışanlarının emeklilik hakları, izin hakları, hatta istifa hakları ellerinden alınacak, yine sağlık çalışanlarının ek ödemeleri verilmeyecek, yine ücretsiz fazla mesailere sokulacak, yine haftada 60 saatin üzerinde çalışması ama fazla mesai ücreti almaması istenecek ama eşlerine aşı yaptırmaya gelince aşıyı da kendi uyguladıkları halde buna izin verilmeyecek, öyle mi?


Sizce bu adil bir uygulama mı? Sağlık çalışanlarının salgından ölmesi veya yakınlarına bulaştırıp onları kaybetmesi ve bunun meslek hastalığı sayılmayıp çocuklarının kendilerinden sonra aç sefil bir hayat sürdürmesi bu işin fıtratında olan bir durum mu? Siz askerinizi teröristle savaşmaya gönderirken çıplak elle silahsız korumasız mı gönderiyorsunuz? Zaten onlara maske, elbise, gözlük gibi en temel ihtiyaçlarını vermekten imtina ediyorsunuz, bari aşılarını yapın da akılları eşlerinde kalmasın.


Ama yok biz aşıyı yandaşa, delegeye, bizim iktidarımızı sürdürecek kişilere yaparız, diğerleri zaten yaşamayı hak etmiyor, ölseler umurumuzda olmaz diyorsanız da bu da dürüstçe açıklayın. Hiç olmazsa bizim gördüğümüz gibi diğer sağlık çalışanları da sizin gözünüzden değerimizi görsünler, işi seçerken ona göre davransınlar, öleceklerini, mağdur olacaklarını bile bile bu işe girsinler veya sağlık çalışanı ile evlenmek isteyenler de bu riskleri alarak evlensinler, bilsinler ki sağlık çalışanı azap askeridir, hiç bir değeri yoktur, salgında ilk harcanacak olan kişilerdir, her an size hastalık bulaştırıp ölümüze sebep olabilir, ona göre evlenin…


Sağlık çalışanlarının eşlerinin 60 yaş üstü kişilerin eşleri kadar değerleri yok.

(Ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI