Bugun...



Yaklaşan kış öncesi muhtarlarla toplantı

Kumluca'da Ak parti İlçe Teşkilatının Kumluca Uygulama Oteli'nde düzenlediği Muhtarlar toplantısında, yaklaşan Kış ayları öncesi sorunları giderme yolunda fikir alışverişinde bulunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 10-09-2021 12:31

Yaklaşan kış öncesi muhtarlarla toplantı

Kumluca'da Ak parti İlçe Teşkilatının  Kumluca Uygulama Oteli'nde düzenlediği Muhtarlar toplantısında, yaklaşan Kış ayları öncesi sorunları giderme yolunda  fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanmı Erol Uysal, DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, DSİ 13. Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman, DSİ 133. Şube Müdürü Mehmet Şen, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarlar katıldı.
Toplantıda, yaklaşan kış öncesi dere yataklarının temizlenmesi, köprülerin ıslahı, sulama suyunun kapalı sisteme geçmesinin aciliyeti ve CK'nın yapması gerekenler ve yatırımları dile getirildi.
Açılış konuşmasını Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal'ın yaptığı toplantıda, Muhtarlar söz aldı. Atay Uslu ve DSİ Bölge Müdürü'nün katılımlarıyla devam eden toplantı, sorulara cevaplar ve yapılması gerekenler konuşuldu. Bu yıl Ülke çapında meydana gelen sel felaketleri ve yangınlar nedeniyle araçların  büyük bölümünün afet bölgelerine sevkedildiğini söyleyen DSİ Bölge Müdürü Coşkun, " açık kanallarla suyun boşa gitmesi, 2021 yılının yağışlarda  düşük seyretmesi, Temmuz ve Ağustos'ta sıkıntı olmaması için kısıtlı su vermek durumunda kaldıklarını, borulu sulama sisteminin bu yıl sonuna kadar ihalesinin yapılacağını ve projelendirildiğini, Adrasan Barajı, Ortaköy Göleti, Yenicepınar gibi çeşitli yerlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
'Sazlık Taşkına engel değil' diye bir beyanatta bulunan Bölge Müdürü, Toplantıya katılanlar arasında fısıldaşmalara yol açtı. Dere yataklarının, köprülerin ve bu sorunlu yerlerde kamulaştırmanın yapılması hususunda ihtilafların olması, gerekirse ücretsiz kamulaştırma konusunda kanun çıkartılması, kamulaştırmanın ücretli olmasının bu sorunu gideremediği, vatandaşın gönüllü olarak buna yanaşmadığı üzerinde duruldu.  Belediyeler yer teslimi yapmadığı sürece yada vatandaştan muvaffakiyet alınmadığı sürece makina desteği yapamadıklarını belirten Coşkun'un sözlerine karşılık, Atay Uslu; "Kamulaştırma çare değil. Buna tüm Türkiye'de yapmaya kalkarsanız, devletin bütçesi yetmez. Sorunların çözümünden yana çalışıyoruz. Aksayan, kamuoyunun menfaatine olan her konuda beni arayabilirsiniz.  İlçe Başkanımıza söyleyebilirsiniz" dedi.
Toplantı esnasında söz alan Altınyaka Muhtarı Havva Karakuş; " Bizim elektrik sıkıntımız var, Elektrik direkleri 80 öncesi yapılan tarzda duruyor, direklerin dibi oynuyor. Demir yada beton direk talebimiz var. Bir de, bakım ve onarım adı altında haftasonları elektriğimiz kesiliyor.  İlçe merkezinde ikamet edip burada bahçesi olanlar var. Haftasonu çalışma yapacaklar. Bu da elektrikle oluyor. Bu kesintiler yüzünden  aksama yaşanıyor. Üretim kaybına neden oluyor. Bu bakım ve onarım işini hafta içine alsınlar. Orman Mahallesiyiz. Su altı geçişlerinde kalan direkler çürüdü, bir de bahçe aralarından geçmelerle ilgili sorunlarımız var. Elektriğimiz düşük voltajda kalıyor çoğu zaman. Ayrıca  Antalya'ya ulaşımda alternatif yol olan Altınyaka yolumuzda, 1.5 km'lik bir mesafede çok dar kalan Güzle yolumuz var. Burasının genişletilmesini istiyoruz" dedi.
Mavikent Mahallesi Muhtarı Adem Karataç'a, Tekne bağlama yerinin taşkın derelerine bağlanmasının mevzuata uygun olmadığı,  okul yapım yerinde yapılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Hacıveliler Mahallesi Muhtarı Adem Baltacıoğlu'da; Hızırkahya, Salur, Sarıcasu ve Hacıveliler Mahallesini etkileyen sellere sahne olan Bayısı Deresi üzerinde bulunan köprünün ve güzergahın uygun hale getirilmesi konusunda talebimiz var. Belediyeye de başvurumuzu yaptık. Ancak DSİ'den proje onaylandığı söylendi. Sorunun giderilmesini istiyoruz" dedi.
Diğer yandan, Kumluca Belediyesi'nin Bayısı Deresi için, DSİ'ye  Proje onayı için başvurmadığı ortaya çıktı.
Merkez Mahallesi Muhtarı Serkan Ersoy'da, İlçe merkezinde bulunan İlköğretim  okullarının doluluk oranının yüksek olması sebebiyle okul talebimiz var. Merkez Mahallesi olarak merkezde okul yok. Şimdiki Narenciye Mahallesi'nde (tapu kaydında Karşıyaka olarak geçiyor) ve Hal'in arkasında okul için tahsis edilmiş arsalarımız var. Buralardan uygun olanına okul istiyoruz" dedi.
Atay Uslu'da; Bir okul çalışmamız var. Bunu nereye yapacağımız konusunda nizalı bir durum varsa yapmak çok zor. Bitmez o. Belediyedeki imarı temizleyip verme konusunda bir adım atarsanız, bakarız uygunsa oraya yaparız. Bir okul çalışması var. Orası sorun yaşatacaksa,  bir vatandaşa ait gibi sorunlar çıkarsa zor bir süreç işler.
Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur'da, Narenciye Mahallesi'nde yapılmasının uygun olduğunu belirterek, sorunun en aza indirgenebileceğini belirtti. Kumluca merkezinde bulunan PTT Şubesi'nin gişe sayısının ve personel sayısının  artırılması, Şube Müdürlüğü'nün vekaleten yürütülmesi ve 15 günde bir değişmesinin verimliliği kısıtladığı, Mavikent Mahallesi'nde kapanan PTT Şubesi'nin tekrar açılmasının önemine değindi ve Hastanenin son durumunun ne olduğunu sordu.
Tüm mahalle muhtarları, CK Enerji’nin enerji nakil hatlarını yenilemede yetersiz kaldığını, yatırımları yapmakta geç kaldığını hatırlattı.
Talep ve isteklerin ardından açıklama yapan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu; “Geçen yıl ki toplantımızda, Karşıyaka ve Kum Mahallelerinden geçen Üleşik Deresi, Göksu ve Salur Mahallelerimizdeki kanallarda çalışma yapılsın istemişsiniz. Çalışmalar yapılmış. Kapalı Spor Salonu yanında Gavur Deresi üzerinde bir çalışma ihtiyacı doğmuş, DSİ bu çalışmayı yapmış. Ortaköy Mahalle Muhtarının taş duvar talebi olmuş. O da yerine getirilmiş. Geçen yıl talep edilen hizmetler, DSİ tarafından yapılmış. Bazı muhtarlarımız boşa toplantı yapıyoruz. İsteklerimiz bu salonda kalıyor diyor. Ama burada öyle görünmüyor.
2022 yılı içinde, hem Emniyet binamızı hem de Hükümet Konağımızı yapacağız. Ormandan yer tahsis etmek zor bir süreçtir. Sıkı takip ettik. Orman ile Hazine arasındaki takas’ı gerçekleştirdik. Kumluca-Tekirova duble yol çalışmalarında sona geldik. Çok güzel bir yol oldu. Sadece 'Köpek Solutan' bölümü kaldı. İnşallah orada da güzel bir çalışma yaparak, çalışmaları tamamlayacağız. 2022 yılı ortalarında, Phalesis Tüneli de tamamlanarak hizmete açılacak.
Hastanemiz yeni sene Ekim ayında, müteahhit tarafından teslim edilecek. Ondan sonra tıbbi cihaz teminini yapacağız. Hastanemiz modern bir hastane olacak. 20 Bin metrekare kapalı alan 250 araç kapasiteli kapalı otoparkı olan bir hastane yapıyoruz.
Biz aslında buraya ek bina yapmıyoruz. Adı ek bina oldu. Hastane yapalım deseydik. Yatırım programı, şu-bu derken, iş uzayacaktı. Ek bina dediğimiz bina, mevcut binanın en az 2.5 kat büyüklüğünde bir binadır. 150 yataklı bir hastane yapıyoruz. 150 yataklı hastanenin özelliği şudur. Artık sınıf değiştiriyoruz. Çalışmalarımıza şimdiden başladık. Biz burayı da 'B Sınıfı Hastane' haline getireceğiz. Böylece sağlık personeli, doktor sayısı da artacak.
Kumluca Hastanemizde anjiyo yapılmasına, kemoterapi hastalarına kemoterapi yapılacak hale getireceğiz. Bunları ya Finike’de, ya da Kumluca’da yaparız. Şimdilik onu tam olarak bilemiyorum.
Bölgemizde bir anjiyo ünitesinin olmasını istiyoruz artık. Biraz zor süreç ama, Sağlık Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sürüyor.
Kumluca Hastanemizdeki doktor ve sağlık ekibi kadrosunun arttırılması konusunda, sürekli Bakanlık ve Genel Müdürlükle görüşüyorum. Bölgemizin tamamında Demre, Kaş, Elmalı, Finike ve Kumluca'da sağlık hizmetlerinin gelişmesini istiyoruz. Hastanemiz tamamlandıktan sonra, Bölge Hastanesi konumunda olacak.
Sulama göletlerimiz yapılacak. Ortaköy ve kanlı böngeç göletlerinin inşaatına mutlaka başlamamız lazım.
Bu hizmetleri hep birlikte çalışarak çözeceğiz.
DSİ, son iki yıldır yeni projeler yapmadı. Çünkü elimizdeki işleri tamamlayalım denildi. Artık işler tamamlandı. Şimdi yeni yatırımlar planlıyoruz.
Bölgemizde üretilen sebze ve meyvelerin üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının kaldırılması konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Ürünlerimiz üzerinde, haksız olarak ciddi kazanç elde edenleri tespit edip, ortadan kaldırılması için çalışmalar yapıyoruz.
Komisyoncularımız üzerinde oluşan spekülasyonları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar, komisyoncuların ortadan kaldırılması çalışması değildir. Biz zamanında da söyledik. Komisyonculuk kaldırılmayacak. Tüccarların, komisyoncuların ve pazarlamacıların yapacakları görevler üzerinde düzenleme yapılacak dedik” dedi.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI