Bugun...



Vali Yazıcı: Yerli üretici firmalarımızın daima yanındayız

Vali Ersin Yazıcı, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Elmalı İlçesine bir çalışma gezisi gerçekleştirdi. Ziyarette yerli üretim yapan Özkur Gıda İmalat ve Satış, Geli Tarım Kesme Çiçek ve Arı Tarım firmalarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Yerli üretimin önemine değinen Vali Yazıcı; “Yerli üretimle ihracat rakamlarımızı daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2022 19:10

Vali Yazıcı: Yerli üretici firmalarımızın daima yanındayız

Vali Ersin Yazıcı, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Elmalı İlçesine bir çalışma gezisi gerçekleştirdi. Ziyarette yerli üretim yapan Özkur Gıda İmalat ve Satış, Geli Tarım Kesme Çiçek ve Arı Tarım firmalarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Yerli üretimin önemine değinen Vali Yazıcı; “Yerli üretimle ihracat rakamlarımızı daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.


Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan Elmalı İlçesini ziyaret eden Vali Yazıcı, bölgedeki firmaları ziyaret ederek çalışmaları hakkında firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı. Yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Her zaman dediğimiz gibi yerli ve milli üretimin daima destekçisiyiz. Antalya’mız her konuda olduğu gibi yerli ve milli üretim konusunda da öncü şehirlerden. Şehrimizde yerli ve milli imkânlarla üretim yapan birçok firmamız var. İnşallah bunların sayısını hep birlikte daha da arttıracağız.” şeklinde konuştu.
Ziyaretine ilk olarak 1965 yılında Elmalı’da aile şirketi olarak kurulan Özkur Gıda İmalat ve Satış Firması’nı ziyaret ederek başlayan Vali Yazıcı, yetkililerden bilgi aldı.


Ülkemiz İçin Markalaşmak Büyük Bir Öneme Sahip
Vali Ersin Yazıcı, Elmalı’da dede mesleği olarak başladıkları lokum ve şekerleme dükkânını büyüterek gıda şirketine çeviren Ali ve Mehmet Özekoğlu kardeşlerin firmasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında çalışanlarla sohbet edip üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, yerli firmalarda ve ürünlerde markalaşmanın önemine değindi.
Ziyarette kuruldukları 1965 yılından bu yana sürekli kendini yenileyerek firmalarını geliştirdiklerini ifade eden Ali Özekoğlu, lokum, kuruyemiş, kuru meyve, kahve dahil 43 çeşit ürünle 10 bin metrekarelik alanda 43 çalışanıyla halka hizmet verdiklerini belirtti.


Ortak İş Yapmayı Başaramıyoruz
Türkiye’de bireysel şirketlerin çalışmaların da başarılı olduğunu ancak aile şirketlerin de bu başarının uzun vadeli olmadığına değinen Vali Yazıcı; “Türklerin tek başaramadığı şey ortak iş yapmak. Bireysel olarak çok başarılıyız ancak ekip çalışması ya da aile şirketi söz konusu olduğunda çok zorlanıyoruz. Bu yüzden uzun süreli devam eden ve maalesef markalaşamadan kaybolan pek çok firmamız oluyor. Oysa bunu başarabilseydik, ülkemize birçok marka kazandıracağımız gibi köklü firmalara da sahip olurduk. Bu yüzden sizleri tebrik ediyorum ve bu başarınızı sürdürmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.


Bütün Alışverişimi Küçük Esnaf Ve Yerli Marketlerden Yaparım
Yerli üretici ve firmaların her zaman yanında olduğunu yineleyen Vali Yazıcı; “Ben bütün alışverişimi küçük esnaf ve yerli marketlerden yaparım. Evime en yakın yerli marketi ya da bakkalı bulur alışverişimi oradan yaparım. Bu yüzden sizin dede mesleğinizi bu denli büyütmeniz ve gelecek nesillere aktarmanız beni çok mutlu etti. Ayrılmadan birlik ve beraberlik içinde işinizi geliştirip, büyütmenizi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Özkur Gıda İmalat firmasını ziyaretinin ardından Vali Yazıcı temaslarına Geli Tarım Kesme Çiçek firması ile devam etti. Vali Ersin Yazıcı, Elmalı’da faaliyet gösteren ve süs bitkileri sektöründe ülkemizin önemli firmalarından biri olan Geli Tarım Kesme Çiçek Firmasını ziyaret ederek çiçek üretimi ve ihracat hakkında bilgi aldı. Firma yetkilisi Yahya Başkurt’tan kesme çiçek üretimi ve ihracat rakamları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, üretim alanlarında incelemelerde bulundu.


Ürettiğimiz Çiçekleri 4 Ülkeye İhraç Ediyoruz
2008 yılından bu yana 42 dönümlük kapalı alanda kesme çiçek üretimi ve ihracatı yaptıklarına değinen firma yetkilisi Yahya Başkurt; “Gül ve karanfil üzerine üretim yapıyoruz. 30 personelimiz ile ürettiğimiz kesme çiçeklerimizi İngiltere, Almanya, Hollanda ve Rusya olmak üzere ürettiğimiz çiçeklerimizi 4 ülkeye ihraç ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Kendi Alanlarında Öncü Firmaların Şehrimizde Olması Büyük Bir Gurur Kaynağı
Üretime ve ihracata katkı sunan tüm firmaların daima destekçisi olduğunun altını çizen Vali Yazıcı; “Yerli üretim yapan, kendi alanlarında öncü firmaların şehrimizde olması büyük bir gurur kaynağı. Bu firmalarımız hem Antalya’mız hem de ülkemiz için çok büyük değer. Firmalarımızın yurt içi ve yurt dışında isimlerini duyurmalarını çok önemsiyoruz. Sektöründe öncü firmalarımızın sayısını arttırmak için daha çok çalışacağız.” dedi.


Antalya Kesme Çiçek Üretiminde De Türkiye’de Lider Konumda
Kesme çiçek üretiminde de Antalya’nın önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya kesme çiçek üretiminde de Türkiye’de lider konumda. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki her metre karesinden bereket ve verim fışkırıyor. Antalya kesme çiçek üretiminde pazar lideri ve bunun çoğunu yurt dışına ihraç ediyor. Ama bunu yeterli görmüyorum. Biz en iyisiyiz daha da iyi olmalıyız. İnşallah ihracat rakamlarımızı daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Vali Yazıcı ziyaretin sonunda başarılı çalışmalarından dolayı firma yetkilisi Yahya Başkurt’u tebrik ederek başarılar diledi.
Son firma ziyaretini Arı Tarım’a gerçekleştiren Vali Yazıcı, Arı Tarım’ın, Topraksız Tarım Araştırma ve Uygulama Serası’nda incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, Erhan ve Serkan Arı kardeşler tarafından 40 dekar alan üzerinde topraksız tarım yapılarak elde edilen salkım domates serasını ziyaret ederek, firma yetkilisi Erhan Arı’dan bilgiler aldı.


Seramızda Topraksız Tarım Yaparak Salkım Domates Yetiştiriyoruz
Ziyarette konuşan firma sahibi Ziraat Mühendisi Erhan Arı; “Firmamızı 2018 yılında 18 dekarlık alan üzerine kurarak topraksız tarıma başladık. Geçen yıl da bu alanı 40 dekar alana çıkarttık. Seramızda topraksız tarım yaparak salkım domates yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünleri zincir marketlere, yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Sezonumuz kasım ayına kadar devam ediyor. Ürünlerimizi özel ambalajlarda muhafaza ediyoruz. Topraksız tarımda Elmalı’daki iki işletmeden biriyiz. En büyük özelliğimiz topraksız tarımda en az kimyasalı kullanarak yani gıda güvenliğini yüksek seviyede tutarak üretim yapmamızdır. İnsan sağlığı bizim için çok önemli.” dedi.


Topraksız Tarımın Geliştirilmesi Ve Üretiminin Arttırılması Büyük Öneme Sahip
Tarımın geleceği için topraksız tarımın geliştirilmesi ve üretiminin arttırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Dünya nüfusu artıyor ve tarım alanları azalıyor. Bu yüzden en küçük alandan en yüksek verimin alınması gerekiyor. Topraksız tarım da bu yüzden çok kıymetli çünkü toprağa ya da büyük bir alana ihtiyaç duyulmadan üretim yapılabiliyor. Üstelik yılda birden fazla kez ürün elde edilebiliyor. Bu yüzden insanlık adına geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.
İlçedeki temaslarına Sinan-ı Ümmi Türbesini, Camisini ve Eski Kışla’yı ziyaret ederek, devam eden Vali Yazıcı, restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Elmalı’nın önemli bir tarihi ve kültürel bölge olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Her bölgemizde olduğu gibi Elmalı’da da tarihi ve kültürel yapılarımıza sahip çıkarak bu değerlerimizi ayağa kaldırmaya, turizmimize kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.
Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet, türbeye uzanan yol üzerindeki evlerin dış cephelerinde ve sokakta yapılacak olan restorasyon çalışmalarını inceledi.


Elmalı’daki Tarihi Ve Kültürel Zenginliklerimizi Turizmimize Kazandıracağız
Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmamızın önemine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Elmalı tarih ve kültürel zenginliğin harmanlandığı bir ilçemiz. Bugün burada olmaktan dolayı son derece mutluyum. 17’nci yüzyılda Elmalı’da yaşayan mutasavvıf şair Sinan-ı Ümmi Türbesini, Camisini ve Eski Kışla’yı ziyaret ederek, devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Yetkililerden bilgi aldık. İnşallah buradaki çalışmalarımızı en kısa zamanda sonuçlandırarak, Elmalı’daki tarihi ve kültürel zenginliklerimizi turizmimize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.
Programın sonunda “Kandilzade Hasan Sıtkı Bey Konağını” ziyaret eden Vali Yazıcı, konakla ilgili yetkililerden bilgi aldı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ELMALI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI