Bugun...



Vali Yazıcı Tıp Fakültesi mezunlarına başarılar diledi

Vali Ersin Yazıcı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 40. Dönem mezunlarının yemin törenine katıldı. Türk milletinin Türk doktorlarına emanet olduğuna ve genç doktorların bu emanete sahip çıkacağına vurgu yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2022 18:49

Vali Yazıcı Tıp Fakültesi mezunlarına başarılar diledi

Vali Ersin Yazıcı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 40. Dönem mezunlarının yemin törenine katıldı. Türk milletinin Türk doktorlarına emanet olduğuna ve genç doktorların bu emanete sahip çıkacağına vurgu yaptı.

438 öğrencinin mezun olduğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Yemin Törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek ve fakülte dekanları ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Yemin Töreninde konuşan Vali Yazıcı “438 gencimizin özel anına tanıklık etmek için bir aradayız. Öncelikle çok kıymetli anne babalara seslenmek istiyorum. Bu ülkeye gerçekten gurur duyabileceğiniz evlatlar hediye ettiniz. Bu evlatlar ülkenin dört bir köşesinde, Hakkâri’sinden Diyarbakır’ına Edirne’sinden Ardahan’ına kadar bu ülkenin güzel insanlarına hizmet edecekler. Evlatlarınız bu hizmeti sunarken de o insanları mutlu ve memnun ettikçe, dertlerine çare oldukça,  sizler Anadolu insanının güzel gönlüyle şu dualarını alacaksınız; ‘Seni yetiştiren anaya babaya helal olsun. İyi ki seni yetiştirmiş.’ Evlatlarınız bu yüce millete hizmet ettiği sürece bu dualara teşekkürlere her zaman siz layıksınız.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de Herkes Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin Başarısını Biliyor
Anne babaların ardından mezun olan öğrencilere seslenen Vali Yazıcı “Sevgili Gençler Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden, en önemli, en bilinen Tıp Fakültelerinin birinden, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bu işi en iyi yapan hocalarınız burada. Sizleri dünya standartlarında Allah’ın izniyle yetiştirdiler. Türkiye’de herkes Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarısını biliyor. Türkiye’nin dört bir tarafından ve dünyanın dört bir tarafından insanları sağlık hizmeti almak için üniversite hastanemizi seçiyor. Bu bizler için gurur kaynağı. Bize bu gururu yaşatan fakülteden mezun oluyorsunuz. Sorumluluğunuz ağır! Bu onurlu, gururlu fakülteden mezun olup gittiğinizde insani değerleriniz ve aldığınız akademik bilgilerinizle ülkemizin güzel insanlarına hizmet edeceksiniz. Bu hizmeti sunarken adaletli olacağınıza, insanımıza saygılı olacağınıza, onları bir devlet, anne, baba şefkatiyle kucaklayacağınıza inanıyorum. Benim insanım bunu hak ediyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz
Genç Doktorlara Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözünü hatırlatan Vali Yazıcı “Biz size emanetiz, size güveniyoruz. Emanete hıyanet etmeyeceğinize, en iyi şekilde layık olacağınıza inanıyoruz. Hepinize, sağlık diliyorum, başarı diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.” dedi.
Konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı Tıp Fakültesi Dönem birincisi Anıl Mahir Beşiktaş’a onur belgesini takdim etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI