Bugun...



Vali Yazıcı: Sporun ve sporcunun her zaman destekçisiyiz

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’i makamında kabul etti. Sporun özellikle gençlerimiz için olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Gerek şehrimizde yaptığımız projelerle, gerekse de yaptığımız çalışmalarla sporun ve sporcunun her zaman destekçisiyiz.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2023 21:01

Vali Yazıcı: Sporun ve sporcunun her zaman destekçisiyiz

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’i makamında kabul etti. Sporun özellikle gençlerimiz için olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Gerek şehrimizde yaptığımız projelerle, gerekse de yaptığımız çalışmalarla sporun ve sporcunun her zaman destekçisiyiz.” dedi.
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, Antalya’da düzenlenecek olan 29 Mart–2 Nisan 2. Artistik Cimnastik Gençler Dünya Şampiyonası ve 11-16 Nisan 10. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası hakkında Vali Yazıcı’ya bilgi verdi.


Cimnastik Sporun Temeli
Türkiye Cimnastik Federasyonu olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, Cimnastik hakkındaki gelişmelerden bahsederek şunları kaydetti: “Ülkemizde son yıllarda özellikle Cimnastik alanında büyük gelişmeler kat ettik. Antalya’da bu illerimizden biri. Çocuklarımız Cimnastik sporuna küçük yaşta başlıyorlar. Bu da hayatlarına olumlu yönde yansıyor. Genel olarak küçük yaşta başlanan bir spor olduğu için cimnastiğe sporun temeli diyebiliriz.”


Sporun Önemini Çok İyi Biliyoruz
Sözlerine eğitim ve sporun kendisi için her zaman öncelikli olduğuna değinerek başlayan Vali Yazıcı; “31 yıllık yöneticiyim. Çalıştığım her ilde eğitim ve spor benim için öncelikliydi. Sporun önemini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden gerek şehrimizde yaptığımız projelerle, gerekse de yaptığımız çalışmalarla sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.


Tesisleşme Konusunda Çok Büyük Yol Kat Ettik
Türkiye’de spor alanında son yıllarda büyük başarılar elde edildiğini, bunun da temelinin sporda tesisleşme ve altyapı olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Son yıllarda tüm spor branşlarında yükselen bir grafiğe sahibiz. Bunun da bence en önemli nedeni tesisleşme ve altyapı. Bu konuda çok büyük yol kat ettik. Tesisleşme sorunu büyük oranda çözüldü. Bu da sporda başarının kapısını bizlere açtı.” dedi.


Çocuklarımız İstedikleri Spor Branşını Seçip Yapabiliyorlar
Ziyarette Antalya’da uygulamaya konulan Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi’nden bahseden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmalarını, sporla uğraşmalarını destekliyor ve önemsiyorum. Biz de bu kapsamda ilimizde ASİST adı altında bir proje başlattık. ASİST Projemizle gençlerimizin toplumsal gelişimine katkı sağlamak, zararlı alışkanlık ve kötü arkadaşlıklardan korunmasına destek olmak, aynı zamanda kişisel gelişim ve sosyal beceri düzeylerini geliştirilmeyi amaçladık. Projeyle okullarda kurulacak spor alanları ve tesislerinde sürdürülebilir katılımın sağlanmasını hedefleyerek, çocukların erken yaşlardan itibaren sporla tanışıp, sporu bir yaşama şekli haline getirmelerini hedefliyoruz. Çocuklarımızın hayatını sporla disipline edip düzene sokmak istiyoruz. Projemizde bir tek futbol istemiyoruz. Onun haricinde çocuklarımız istedikleri spor branşını seçip yapabiliyorlar.”


Okullarımızdaki Boş Odalarımızı Spora Açıyoruz
ASİST Projesi kapsamında okullardaki boş salonları çocukların spor yapmaları için dönüştürdüklerini ifade eden Vali Yazıcı; “Projemiz kapsamında boş salonlarımızı spor salonumuza çevirip çocuklarımızın spor yapmalarını sağlıyoruz. Bunu istiyor ve önemsiyoruz. Okullarımızdaki boş odalarımızı spora açıyoruz. Çocuklarımızın spor yapmaları için elimizden gelen desteği sunuyoruz.” şeklinde konuştu.


Okul Projelerine Müdahale Ettim
Antalya’da göreve başladığı günden bu yana okul yapımındaki projelere müdahale ettiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya’da göreve başladığım günden bu yana yapılan tüm okul projelerine müdahale ettim. Çocuklarımızın ışıksız bir alanda spor yapmalarını istemiyoruz. Bu yüzden bodrum kattaki 1 metrelik camı 1,5 metre daha yükselterek buraların daha fazla ışık almasını sağlıyoruz. Bu biraz maliyet artımına neden olsa da çocuklarımızda pozitif etki yaratıyor. Çocuklarımızın spor yaptıkları ortamın ferah ve aydınlık olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Spor Çocuklarımızın Hayatını Olumlu Yönde Etkiliyor
Sporun çocukların hayatını olumlu yönde etkilediğini ve hayatlarını disipline ettiğine değinen Vali Yazıcı; “Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızın da spor yapmasını istiyoruz. Bu kapsamda spor yapacağı bütün malzemeleri ücretsiz bir şekilde biz karşılıyoruz. Biz çocuklarımıza bu imkânı sağlıyoruz. Birinci amaç çocuklarımızın hayatını disipline ederken kendilerine olan özgüvenlerini arttırmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten. Çocuk iki maç kazanınca bir anda hedefleri büyüyor. Bu da çocuklarımızın hayatını olumlu yönde etkiliyor.” dedi.


Şehrimiz Alt Yapı Ve Tesisleriyle Bu Konuda Elverişli
Konuşmasının sonunda spor turizmine de değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Burası turizmin başkenti. Ancak kışın özellikle Aralık–Nisan arasında otellerimiz genel olarak boş kalıyor. Büyük çoğunluğu kapanıyor. Turizmi 12 aya yaymak ve yılın 12 ayında da farklı kitleleri şehrimize çekelim istiyoruz. Spor turizmi de bunun olamazsa olmazlarından biri. Özellikle bu 4 aylık periyodu spor ve sağlık turizmiyle canlandırmak istiyoruz. Bunu belli oranda başarıyoruz. Ama bu payı daha da artırmak istiyoruz. Şehrimiz alt yapı ve tesisleriyle bu konuda elverişli. Turizmdeki bu avantajımızı tüm yıla yaymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Görüşmenin sonunda Vali Yazıcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen’e başarılar diledi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI