Bugun...



Vali Yazıcı: Kepez'de hem okul sayımızı hem de eğitimin niteliğini artırıyoruz

Vali Ersin Yazıcı, Kepez’de yapılacak olan Yenimahalle İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı; “Eğitimin niteliğini artırarak bölgedeki çocuklarımızı donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2022 18:06

Vali Yazıcı: Kepez'de hem okul sayımızı hem de eğitimin niteliğini artırıyoruz

Vali Ersin Yazıcı, Kepez’de yapılacak olan Yenimahalle İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı; “Eğitimin niteliğini artırarak bölgedeki çocuklarımızı donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz.” dedi.
Kepez ilçesinde tamamı devlet tarafından yapılan 32 derslikli Yenimahalle İlkokulu’nun temel atma törenine; Vali Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Albay Dr. Murat Sezgin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz
Kepez ilçesinde ilk hedeflerinin okul sayısını artırarak, ikili eğitime de son vermek olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Bugün yine bir eğitim yuvamızın açılışına şahitlik etmek için bir araya geldik. Yenimahalle İlkokulu’nun temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ne mutlu bize ki Kepez ilçemizde yapılan okulların temel atma törenlerine yetişemiyoruz. Bu durumun güzel bir hikâyesi de var. Geçen yıl Bakanımız geldiği zaman ikili eğitim ve diğer sorunlarımızı kendisine arz ettik. Bakanımızın da bize müjdeleri vardı ancak Antalya için bu müjdelerin yeterli olmayacağını kendisine belirttik. Özelliklede Kepez’de yapılacak okul sayısı ve derslik sayısı ile ilgili isteklerimizi aktardık. Sağ olsun vekillerimiz Ankara’da da konuyu takip etti ve yapılacak olan okullarımızın 32 derslikli olmasını sağladılar. Vekillerimize emekleri için çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin nüfusu en çok artan bu ilçesinde, ikili eğitimi bitirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


Çocuklarımızı Geleceğe Daha İyi Hazırlamak İçin Projeler Geliştiriyoruz
Vali Yazıcı okul sayılarını artırırken eğitimin nitelik ve kalitesinin artması için de büyük çaba harcadıklarını belirterek; “Eğitimin niteliğini artırmak bölgedeki çocuklarımızı dünyaya ve geleceğe daha iyi hazırlamak adına çeşitli projeler geliştiriyoruz. AHENK ve ASİST adı altında yürüttüğümüz iki önemli projemiz var. Özellikle ASİST Projemizin ana gövdesini Kepez ilçemiz oluşturuyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızı spora teşvik ederek, tüm kötü alışkanlıklardan uzat tutmayı hedefliyoruz. Şunu lütfen unutmayalım, geleceğimiz avuçlarımızın arasında yetişiyor. Bizler onları koruyup kollamalıyız. Türk milleti olarak yavrularımıza hak ettiği değer ve kıymeti vermeye devam edeceğiz. Ben katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor. Yenimahalle İlkokulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Yenimahalle İlkokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI