Bugun...



Vali Yazıcı: Her zorluğu birlikte atlatıp bugünlere geldik

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Yangın Afeti Sonrası Toplu Alan Konutları Kura Çekiliş Töreni’ne katıldı. Vali Yazıcı; “Tüm kötü günleri devletimizle el ele vererek atlattık. Devletimiz, milletinin yanında olmaya ve her sorununu kısa sürede çözmeye devam edecektir.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2022 17:48

Vali Yazıcı: Her zorluğu birlikte atlatıp bugünlere geldik

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Yangın Afeti Sonrası Toplu Alan Konutları Kura Çekiliş Töreni’ne katıldı. Vali Yazıcı; “Tüm kötü günleri devletimizle el ele vererek atlattık. Devletimiz, milletinin yanında olmaya ve her sorununu kısa sürede çözmeye devam edecektir.” dedi.


Manavgat Gençlik Merkezi Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kura Çekiliş Töreni’ne Vali Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekilleri, Kaymakamlar, Çevre ve Şehircilik Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bakır, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün süren yangında evleri zarar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen konutların kura çekiliş töreni gerçekleştirildi. Manavgat ilçesi Ulukapı, Dikmen, Aksaz, Belenobası, Demirciler, Evrenseki, Gebece, Güzelyalı, Kalemler, Karaöz, Karavca, Yukarı Işıklar mahalleleri, Akseki Kepezbeleni ve Gündoğmuş ilçesi Senir mahallesinde bulunan, hak sahipleri için toplu alanlarda yapılan 297 konutun kura çekilişi gerçekleştirilerek vatandaşlara evleri teslim edildi.


Rabbim Böyle Bir Afeti Bir Daha Yaşatmasın
Cumhuriyet tarihinin en büyük yangının ardından vatandaşlar ile güzel günlerde bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı; “Bugün mutlu bir güne ve ana şahitlik etmek için bir araya geldik. Çok zor günler geçirdik. Ne mutlu ki şu anda tüm yüzler gülüyor. Allah’ıma binlerce şükürler olsun. Rabbim ne Manavgat’ta ne de ülkemizin başka bir noktasında böyle bir afeti bir daha yaşatmasın. 28 Temmuzda başlayıp, 10 gün boyunca devam eden ve 45 mahallemizi etkileyen yangında burada bulunan vatandaşlarımız hemen hemen tamamıyla o süreç içerisinde temaslarda bulunduk. Moraliniz bozuktu üzgündünüz hayvanlarınızı, tarım ürünlerinizi ve tarım aletlerinizi kaybetmiştiniz. Canınızı kurtarmak için dua ederken yaşadığınız kayıpların hüznü yüzünüze yansıyordu. Hepimiz çok üzüldük. Hatırlıyorsunuzdur ben Vali olarak, durmadan devletimize güvenip, inanmanızı size hatırlatıp, bugünlerin en kısa sürede geçeceğini ve tüm mağduriyetlerin giderileceğinin sözünü vermiştim. Allah’a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın ekibinin hızlı ve pratik çalışmaları sayesinde bugün yüzümüz gülüyor. O mağduriyetlerimiz giderildi. Her zorluğu birlikte atlatıp bugünlere geldik. Bu bölgeye 330 Milyona yakın yardımda bulunuldu. Devletimiz her zamanki gibi vatandaşının yanında oldu. Tüm zorluklarda arkasındaki en büyük güç oldu. Bugün de onun en büyük kanıtını hep birlikte yaşıyoruz. Sizler için kaliteli ve çok güzel evler inşa edildi. Yeni evlerinizde sağlıkla ve güle güle oturun.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kura çekimi yapılarak hak sahiplerine evleri teslim edildi. Programın sonunda Vali Yazıcı, protokol üyeleri ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI