Bugun...



Vali Yazıcı'dan Gaziler Günü Mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2021 17:19

Vali Yazıcı'dan Gaziler Günü Mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Yazıcı mesajında şöyle dedi:

"Bugün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanının ve Mareşallik rütbesinin verilişinin 100’üncü yıl dönümü. Bugün; vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, milletimizin övünç kaynağı, vatanseverliğin ve kahramanlığın eşsiz timsali gazilerimizin onur ve şeref günü.
Milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna nice destanlar yazan gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Emsali olmayan bir fedakârlıkla hainlere göz açtırmayan, canlarından vazgeçmeyi göze alan gazilerimizle ne kadar iftihar etsek azdır.
Türk Milleti; Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da ve ülkemizin her noktasında vatanımıza ve milli birliğimize kast edenlere karşı verdiği bütün mücadelelerde “Ölürsek şehit, kalırsak gazi.” düsturuyla hareket etmiş, gencinden yaşlısına yekvücut olmuş, şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutmuştur.
Şehitlik ve gazilik makamları, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan bu kahramanlar, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını vererek makamların en yükseğine erişen aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI