Bugun...



Vali Yazıcı'dan AHENK kapsamında 81'inci ziyaret

AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda 61’inci okul ziyaretini Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğrencilerle kitap okuyup yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2023 17:31

Vali Yazıcı'dan AHENK kapsamında 81'inci ziyaret

AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda 61’inci okul ziyaretini Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğrencilerle kitap okuyup yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.
Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 61’inci okul ziyaretini Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.
Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyareti kapsamında öğrenci grubuyla kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, dostluk ve kitap okuma üzerine sohbet etti.


Merak Ettiğiniz Her Şeyi Bana Sorabilirsiniz
Konuşmasına öğrencilerle sohbet etmeye geldiğini belirterek başlayan Vali Yazıcı; “Sizlerle sohbet etmek için buradayım. Merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz. Sizlere nasihat etmeye gelmedim. Ama sohbetin sonunda da bir nasihat hakkım olmasını istiyorum.” dedi.


“Özgürlüğe Kaçışım” Beni En Çok Etkileyen Kitaplar Arasında
Şehit Serkan Çölkesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden gelen “En beğendiğiniz kitap ya da kitaplar nelerdir?” sorusu karşısında cevap veren Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Düzenli bir kitap okuyucusu olarak her çeşit kitabı okuyorum. Son yıllarda ise beni en çok etkileyen kitaplar Bosna Hersek’in bilge lideri Aliya İzzetbegoviç’in cezaevinde iken yazdığı kitaplardı. “Özgürlüğe Kaçışım” diye bir kitabı vardı. Çok etkileyici bir kitaptı. Ama her tür kitap okurum zaten iyi bir kitap okuyucusu da zaten bütün kitapları okur.”


İyi Bir İnsan Olmadığınız Sürece Adınızın Önündeki Sıfatların Hiçbir Hükmü Yok
Güvenilir ve iyi bir insan olmanın öneminden bahseden Vali Yazıcı; “İyi insan olmanın olmazsa olmazlarından bir tanesi güvenilir insan olmak ve yalan söylememek. Toplumda ne iş yaparsanız yapın güvenilir insan olmak birinci şarttır. Güvenilir insan olursanız mutlaka toplum tarafından saygı görürsünüz. Zengin olabilirsiniz, Vali, Polis, Öğretmen ya da çaycı olabilirsiniz ya da başka statüleriniz olabilir. Bunların hiçbir önemi yok. İyi bir insan olmadığınız sürece adınızın önündeki sıfatların hiçbir hükmü yok. Bir insan ne iş yapıyorsa yapsın onuruyla şerefiyle işini yapıyorsa toplum tarafından saygı duyulan ve saygı gören biri olur. Bu da ancak doğru, dürüst, adaletli ve saygılı olmakla mümkündür.” ifadelerini kullandı.


Ersin Yazıcı Olarak Bu Hakkı Kimseye Vermedim
Öğrencilerle yalan söylemek hakkında sohbet eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Şimdi sizinle ziyaret ettiğim tüm okullarda yaptığım bir anketi yapmak istiyorum. Sizi en çok rahatsız eden şey ne? Bu anketi şimdiye kadar Rize ve Balıkesir dâhil olmak üzere 350’nin üzerinde okulda yaptım. En çok rahatsız olunan konu %70-%80 yalan söylenmesi çıktı. Şunu unutmayalım ki eğer birine yalan söylersek karşıdaki kişiye de size yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz. Ben kendi adıma, Ersin Yazıcı olarak bu hakkı kimseye vermedim, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Bu hakkı verip vermemek sizin elinizde.”


Mutlaka Ama Mutlaka En İyi Dostlarınızdan Biri Kitap Olsun
Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı; “Benim bir dostum var. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Zor zamanlarınızda sizi başka dünyalara götürür. Bu dostumun adı kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Yaşamınızda 3-5 tane dostunuz olacak. Bunlardan biri mutlaka ama mutlaka kitap olsun. Bu da size Vali Amcanızın nasihati olsun.” dedi.


Gönlünüzden Geçirdikleriniz Hayat Bulsun
Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Ben Vali amcaya söz verdim bundan sonra dostlarımdan biri kitap olacak deyin. Unutmayın ki iyi insan olmak her şeye bedeldir. Her zaman takdir ve itibar görür. İnşallah her biriniz takdir edilen ve itibar gören insanlar olursunuz. Sevgili çocuklarım, sizlere gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.


Çocuklarımızın Her Zaman Yanında Olacağız

AHENK Projesi kapsamında Muratpaşa Şehit Serkan Çölkesen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleriyle de bir araya gelen Vali Yazıcı şunları söyledi: “AHENK Projemiz ile herkesin ilgisini eğitime çekmek istiyoruz. Projemiz kapsamında her ziyaret ettiğim programda ilgili ve ilgisiz her yerde projemizden bahsetmek istiyorum. Sizlerin başarısını herkesin bilmesini istiyorum. Diğer taraftan da eksikliklerimizi, aksaklıklarımızı belirleyerek bunlara çözüm bulmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi de maalesef okumayan bir toplumuz. Yapılan araştırmalara göre okuma oranında bir hayli düşük seviyedeyiz. Kitap okumayı seven biri olarak bu benim için çok üzücü. Büyük hedefleri olan bir ülke ve millet için bu uygun değil. Bu konuda ‘Ne yapabiliriz?’ kısmını hep birlikte sorgulamalıyız. Burası 61’inci okulum. Lütfen bu okuma konusunu hep birlikte dertlenip çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırma noktasında çalışmalar yürütelim. Bu konuyu hep birlikte dertlenirsek başarabileceğimize inanıyorum. Ben sizlere güveniyorum.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI