Bugun...



Vali Şahin: Türkiye Tarımının Amiral Gemisi Antalyadır

Vali Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 19:20

Vali Şahin: Türkiye Tarımının Amiral Gemisi Antalyadır

Vali Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine  katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan ve bu sene 27’ncisi gerçekleştirilen “Hasyurt Tarım Fuarı” başladı. Finike ilçesi Hasyurt Fuar alanında düzenlenen fuara  Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milletvekili Aykut Kaya,  Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, İlçe Belediye Başkanları, Oda ve Kooperatif Başkanları,  Tarım sektörü temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Tarımının Amiral Gemisi Antalyadır.

Fuarlar ve Festivallerin yıllar içinde kurumsallaşarak gelişip kök saldığını söyleyen Vali Hulusi Şahin; Hasyurt Fuarının yedi yıldır düzenlenmemesinin oluşturduğu zararın el birliği ile düzeltilerek fuarın yeniden hayat bulduğunu ve bundan sonra 27’ncisi, 37’ncisi, 57’ncisi olmak üzere bu fuarın uzun yıllar boyunca devam etmesini dilediğini ifade etti. 

Türkiye tarımının amiral gemisinin Antalya olduğunu söyleyen Vali Hulusi Şahin; “Türkiye tarımının doksan milyon kişiden fazla nüfusu besleyerek üzerine ihracat yapma başarısını gösteren güçlü bir sektör olduğunu ve bu başarıda  Antalya’nın büyük bir payı olduğunu   vurguladı. 

Çiftçimizi Konjonktürel Dalgalanmaya Kurban Etmeyeceğiz

Tarım sektörünün en önemli sorunlarından olan konjonktürel dalgalanma sorununun Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı “Merkezi Planlama Çalışması” ile çözüleceğini belirten Vali Şahin, “Konjonktürel dalgalanmaya çiftçimizi kurban etmeyeceğiz.”  dedi.

Konuşmasının ardından Vali Hulusi Şahin, fuarın düzenlenmesindeki  emeklerinden ötürü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’ye ve  Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a   plaket taktim etti. 

Fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Şahin, beraberindeki heyet ile fuar alanındaki tohum, fide, bitki koruma, sera malzemeleri, sulama sistemleri standlarını inceledi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI