Bugun...



Üretim ve yerel kalkınma şart

İlçe esnafını ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Türkiye’yi içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan kurtarmak için üretime ve yerel kalkınmaya öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 02-10-2022 15:27

Üretim ve yerel kalkınma şart

İlçe esnafını ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Türkiye’yi içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan kurtarmak için üretime ve yerel kalkınmaya öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.  
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçe esnafını ziyaret ederek hem sohbet etti hem de esnafın sorunlarını dinledi. Türk Lirası’nın değerinin dolar karşısında düşmesinin gelirlerinde büyük kayba neden olduğunu söyleyen ilçe esnafı, tedarik konusunda da büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Konyaaltı Belediyesi’nin, özellikle küçük esnafın internet üzerinden satışlarını artırmaya yönelik hayata geçirdiği, ücretsiz ve sıfır komisyon ile hizmet verecek ‘Konyaaltı Esnafım’ uygulamasının çok önemli olduğunu dile getiren ilçe esnafı, uygulama ile birlikte bu alandaki yüklerinin büyük oranda hafifleyeceğini dile getirdi. Türkiye’yi içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan kurtarmanın ilk adımının üretim olduğunu belirten Esen, ayrıca yerel esnafın kazancını artıracak desteklerin de çoğalması gerektiğini ifade etti. Esnafın sorunlarına çözümler üretmeye devam edeceklerini söyleyen Esen, “Esnafımızı sık sık ziyaret edip dertlerini dinliyoruz. Bize ilettikleri sorunları yetki ve imkanlarımız dahilinde çözüme kavuşturuyoruz” dedi.


KARINCA MİSALİ TARAFIMIZI BELLİ EDİYORUZ
Sömürü sistemi içerisinde ezilmeye mahkum edilen küçük esnafı asla yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Başkan Esen, “Biz, deyim yerindeyse karınca misali su taşıyoruz ve tarafımızı belli ediyoruz. Bizim tarafımız yerel üretici, küçük esnaf ve yurttaşlarımızın tarafıdır” dedi. Yerel yönetimler olarak sınırlı bütçeye sahip olduklarını ifade eden Esen, bu bütçeyi en iyi şekilde kullanarak hem temel hizmetleri yerine getirdiklerini hem de bölge halkının sosyal yaşam standartlarını yükseltmeye gayret gösterdiklerini belirtti. Aynı zamanda imkanları doğrultusunda esnafa, öğrencilere, tarım ve hayvan üreticilerine de destek çıktıklarını belirten Esen, “Halkımız müsterih olsun, bir lokmamız dahi kalsa onu da bölüşüp paylaşacağız. İnanıyorum ki bu badireleri hep birlikte atlatacağız. Yeter ki gayret edip halkın gerçek sorunlarını çözüme kavuşturalım. Her zaman dediğim gibi, Allah bizi halkın sorunlarını görmeyen kör, duymayan sağır siyasetçilerden yapmasın” şeklinde konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONYAALTI Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI