Bugun...



UMESKO'dan çağrı: Hiç olmazsa ihtiyaç sahiplerine gitsin

Kumluca'da turfanda sebze üreticileri, halka açık pazar yerlerinin kapalı olması dolayısıyla, sirkülasyonu zayıflayan ve fiyatları düşen sebzeleri çöpe dökmeye başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-05-2021 17:19:54 Tarih: 04-05-2021 16:03

UMESKO'dan çağrı: Hiç olmazsa ihtiyaç sahiplerine gitsin

KUMLUCA HALİNDE SEBZELER ÇÖPE DÖKÜLÜYOR!
Kumluca'da turfanda sebze üreticileri, halka açık pazar yerlerinin kapalı olması dolayısıyla, sirkülasyonu zayıflayan ve fiyatları düşen sebzeleri çöpe dökmeye başladı. İlçede faaliyet gösteren ve ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda aracılık yapan Umesko, fiyatları düşen sebzelerini çöpe döken üreticilere seslenerek;
"Hallere 05:00’den bu yana getirilen ürünleri, pazarların kapalı olması nedeniyle alan yok. Anlıyorum insanlar belirsizlikten dolayı kızgın ve ne yapacaklarını bilmiyorlar.
Fakat bu ürünleri çöpe dökeceğimize, Mübarek Ramazan Ay'ındayız, hakikaten zor durumda olan, pandemiden dolayı çalışmayan, ihtiyaç sahibi birçok insan var. Onlara ulaştıralım. Hiç birşey yapamıyorsak, UMESKO’ya ulaştıralım, gönüllü ekibimiz ihtiyaç sahiplerini ulaştıracaktır" denildi.

 

Semt Pazarlarının Kurulmaması, Hal Piyasasını Sıkıntıya Soktu

Rekoltenin yüksek olduğu Mayıs Ay'ında, sebze pazarlarının tam kapanma döneminde kurulmaması, Hal piyasasında alış ve satışların durmasına neden oldu. Çiftçiler, sabah Saat: 06:00’dan bu yana Toptancı Hali'nde, ürettiği sebzelerin satılmasını bekliyor.

Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI