Bugun...



Ulusal TV'ler gerçeği öğrenmeden haber yapıyor

Kumluca'da, son günlerde domates fiyatları gündem yaratmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-01-2021 17:20

Ulusal TV'ler gerçeği öğrenmeden haber yapıyor

Kamuoyu yanlış bilgileniyor
Kumluca'da, son günlerde domates fiyatları gündem yaratmaya devam ediyor.
Piyasaların yükseleceğini bilen muhalefetin yöre temsilcileri, üreticinin sorunlarını kaşıyarak, hükümetin olumlu çabalarından nemalanma politikasına devam ediyor. Çözüm odaklı hiç bir politika üretmeyen muhalefetin bu çabası, bu hususlarda yardımcı bile olunmaması, ancak kendi partililerinin gözünü boyama çabası  ve bir çalışmadan öte geçmiyor.
Diğer yandan, ulusal TV'ler de sebze fiyatları ve kış sebzesi konularının yanlışlarla dolu olduğu gözleniyor. Kontrol zinciri sonucu üretilen turfanda sebzelerin, hiç bir zararının olmadığı, bu hususta olumsuz hiç bir vak'anın yaşanmadığı bilinirken, 'zehirli' yada 'zararlı' tarzında demeçler vermek, ülke tarımına darbe vurmaktan öte geçmiyor.

 


En son a haber kanalında, üretici sonrası ilk komisyoncuda bir miktar artırıldığının belirtilmesinin, tamamen yanlış bir bilgilendirme olduğunu belirten komisyoncular; "Piyasa 1.80 ise, tüccar bunu 1.80'den alıyor. Tüm kesintiler ve masraflar, mesela piyasa 1.80 ise, 1.80 üzerinden üreticiden kesiliyor. Bu noktada, komisyoncunun daha fazla bir kâr koyma şansı yok. Artışlar, tamamen bizim insiyatifimiz dışında oluşuyor. Ulusal  bazda yayın yapan medyamızın, konuyu kaynağına inerek, gerçekleri gündeme getirmelerini istiyoruz" dediler.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI