Bugun...



"Ulualanı Koruma Platformumuz siyasete alet edilemez"

Manavgat Ulualanı Koruma Platformu, geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin yaptığı açıklamaya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada "Ulualanı Koruma Platformumuz kesinlikle siyasi bir oluşum değildir, Siyasete alet edilemez" denildi.

facebook-paylas
Tarih: 18-04-2023 23:53


Manavgat Ulualanı Koruma Platformu, geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin yaptığı açıklamaya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada "Ulualanı Koruma Platformumuz kesinlikle siyasi bir oluşum değildir, Siyasete alet edilemez" denildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Çok değerli Manavgat halkımız,
Manavgat Ulualanı Koruma Platformu, belediyemiz, odalarımız, derneklerimiz ve sendikalarımız kıymetli Manavgat halkımızı temsilen, ortak akılla, SİYASET DIŞI, sağduyu ve emekle kurduğu dev bir oluşumdur.  Manavgatımızın 45 Sivil Toplum örgütünün yürekten desteğiyle hareket eden platformumuz, Manavgatımızın geleceğini ilgilendiren Ulualan Bölgesi konusunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Birlik ve Beraberlik Ölümden Başka Her şeyi Yener” düstüruyla bir araya gelmeyi bilmiş, dayatma planın iptalini sağlayarak birlik, beraberlik ve el birliğiyle çalışıldığı zaman başarılamayacak hiçbir şey yokturun örneğini tüm Türkiye’ye ispatlamıştır.  
Platform olarak, bizler kentimizin geleceği noktasında, tüm Türkiye tarafından da takdir edilecek bir mücadele verirken, geçtiğimiz günlerde bir siyasi partimizin yaptığı Basın Açıklaması, platformumuzun tüm bileşenlerini oldukça üzmüştür.
Kentimizle alakalı çok önemli bir konuda bir araya gelebilmeyi başaran ve binlerce kişiyi temsil eden Sivil Toplum Örgütlerinin gösterdiği hassasiyetin yok farz edilmesi KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ.
Platformumuz herkesin ve her kesimin görüş ve düşüncelerine açık, demokrasiye inanan ve ortak çalışma kültürünü özümsemiş bir oluşumdur. Çalışmalarımızı yok sayarak eleştirenlerin, BU BÜYÜK OLUŞUMU KÜÇÜMSEYEN bir dille yapılmış BASIN AÇIKLAMASI yerine, platformun içinde olarak, görüş ve düşüncelerini toplantılarımıza katılarak ifade edebilmelerini gönlümüz dilerdi. Ancak görünüyor ki, bazı kesimler, kentimizi ilgilendiren hassas konularda ellerini taşın altına koymak yerine KOLAY YOLU seçmektedir.
Kıymetli Manavgat halkımız mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyor. Ancak platformumuzu populist siyasetin içine sokmak isteyen bazı kesimlere tekrar hatırlatmak istiyoruz.


1-Ulualanı Koruma Platformumuz KESİNLİKLE SİYASİ BİR OLUŞUM değildir. SİYASETE ALET EDİLEMEZ.
2- “Siyaset kurumları halka hizmet için vardır.”mantığıyla platformumuz ayırt etmeksizin tüm partilerimizi ziyaret etmiş, etkinlik ve çalışmalarımıza destek talebinde bulunmuştur.

3-Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat halkımıza ve mahkeme iptal kararlarına rağmen Ulualan’da yaptığı golf planlaması, basite alınarak, “SUNİ GÜNDEM”, “BAHANE KONUSU” gibi ifadelerle küçümsenecek bir konu KESİNLİKLE değildir.

 4-Yukarıda anılan söylemlerle platformumuzun yaptığı çalışmaları, 100 binlerce imzayı yok sayarak suni gündem olarak değerlendirmek, Manavgat halkımızı yok saymaktır. Bu ifadeleri, platformumuzu oluşturan tüm bileşenlerine yapılmış AĞIR BİR İTHAM OLARAK KABUL EDİYORUZ VE EN KISA SÜREDE SUNİ GÜNDEM, BAHANE KONUSU GİBİ CÜMLELERİN GERİ ALINMASINI ilgili siyasi partimizden TALEP EDİYORUZ.
5-Bunların dışında platformumuzu oluşturan STK’larımız kendi meslek kollarında üyelerine hizmet noktasında işlerini düzenli bir şekilde yürütmektedir.  Ulualan gibi çocuklarımızın geleceği olan önemli bir konuda bir araya gelmek, STK’larımızın gerçek işlerini yapmalarına engel değildir.
6-Manavgat Ulualanı Koruma Platformumuz Ulualan Bölgesindeki golf kararları iptal edilene kadar çalışmalarına aralıksız devam edecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla…"







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI