Bugun...



Tütüncü’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2023 14:18

Tütüncü’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tütüncü mesajında şöyle dedi:

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların sonsuza dek ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir.

30 Ağustos vatanımızın geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek sönmemek üzere yaktığı büyük günün adı ve Türk Milletinin yeniden dirilişinin destanıdır.

Türk Milleti, 30 Ağustos 1922 tarihinde ulaştığı bu büyük zafer ile, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir millet olmaktan geçtiğini, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Anadolu halkı birbirine kenetlenerek tekbir yumruk halinde verdiği İstiklal Mücadelesinde, "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak Türk'ün bağrına dayanan hançeri söküp atmış, bizleri esir etmek, vatanımızı işgal etmek ve özgürlüğümüzü yok etmek isteyenleri tarihi bir hezimete uğratarak heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

30 Ağustos Zaferi'nin kazanılmasında en önemli etken Türk Milleti'nin kendisine olan güveni ve inancıdır. Yokluklar içerisinde kazanılan bu zafer, candan ve serden geçenlerin fedakârlıkları ile ortaya konan kutlu bir mücadelenin sonucudur. Verilen kurtuluş mücadelesi Türk Milletinin kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman ordumuzun büyük cesaret, özveri ve inancının eseri olan bu büyük zafer, ülkemizin geleceğine ilişkin umutları da yeşertmiş, yarınların habercisi olmuş, bağımsız Türk Devletinin kuruluşunun da yolunu açmıştır.

Milletçe tarih boyu nice ateş çemberlerinden geçtik. Zorluklara hep birlikte göğüs gerdik. Korkmadık, yılmadık, sinmedik. "Mesele vatansa gerisi teferruattır" dedik, mücadele ettik. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de ayni duygularla istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizler için vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyorum."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEPEZ Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI