Bugun...



Tütüncü: Belediye Başkanı Olmayı Orta 2'de kafama koymuştum

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, biz dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Kumluca'da, akşamda gençlerle buluşarak sohbet etti. İlçede bulunan dört adet Liseye ait öğrencilerin katıldığı proğram, Kumluca Öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2022 21:37

Tütüncü: Belediye Başkanı Olmayı Orta 2'de kafama koymuştum

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, biz dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Kumluca'da, akşamda gençlerle buluşarak sohbet etti. İlçede bulunan dört  adet Liseye ait öğrencilerin katıldığı proğram, Kumluca Öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirildi.


Tütüncü; "İnsanın kendine güvenmesi, özgüven sahibi olması çok önemlidir. Özgüven sahibi olmak, bizim için çok önemli. Yani insanın kendine güvenmesi çok önemli şeyler. İnşaallah geleceğe dair, bu güvenle birlikte kendinizi iyi yetiştirirseniz, siz geleceğin Türkiye'sini sırtlanıp, omuzlayıp götüreceksiniz. Ben buna yürekten inanıyorum. Sizler okuyun, düşünün. Artık teknolojinin bize sunduğu bir çok imkanlar var. Uzakları yakın eden imkanlar. Bizim zamanımızda, Arama motoru diye bir nimet yoktu. Bir bilgiyi öğrenmek için, günlerce kütüphanelerde kitap karıştırmak zorunda kalırdık. Bilgiye ulaşmak öyle kolay değildi.  Bizim zamanımızda bu nimetler, youtube yoktu, bizim zamanımızda internet yoktu.  Bizim zamanımızda bilgisayar yoktu. Ben bilgisayar tuşuna ilk dokunduğumda, Üniversiteden mezun olmak üzere, son final sınavına giriyordum ertesi gün. Bilgisayarla ilk tanışmam, ilk temasım benim bu şekilde oldu. Bugün çok güzel imkanlar var, bu güzel imkanlarla kendinizi en güzel şekilde yetiştirin. Lise yılları çok önemli. Kendinize bir hayal kurun ve o hayalin peşinden koşun. Ben sizden bunu istiyorum".


 Mehmet Akif Ersoy'un "Nevruz'a" adlı şiirinin hikayesini anlatıp, mısralarını okuyan Tütüncü; "Şimdi biz, ne büyük söyleyeceğiz, ne çok söyleyeceğiz. Yiğit, işte gerek. Sözü sağlam olacağız, sözüne sadık kimseler olacağız. Özü sağlam olacağız. Kalbimizden iyilik pınarları akıtacağız. Bunun için çaba sarfedeceğiz. Özümüze çekeceğiz ve işin doğrusu, adam gibi adamlar olacağız. Anlaştık mı? Bizim istediğimiz, toplumun istediği, inancımızın istediği de kelimenin tam anlamıyla budur. Ben sizlere çok güveniyorum, hepinizi de çok seviyorum. Bu güzel akşamı bizlere yaşattığınız için teşekkür ediyorum".


Proğramın sonuna doğru, soru cevap şekline dönüşen söyleşide,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorulan Tütüncü; "2023'te çok önemli bir seçim var.  inşallah bütün arkadaşlarımızla bütün  motivasyonlarımızı, şu an o noktaya yoğunlaştırmış vaziyetteyiz.  Çünkü bugün Türkiye'de, gerçekten son derece önemli işler yapıldı gençlerle ilgili. Teknofestler, Savunma Sanayisinde elde edilen başarılar, Türk Sanayi tarihinde her biri devrim olan başarılar. Ülkemizin Cumhuriyet tarihinin ikinci yüzyılına çok farklı bir şekilde izdüşümleri olacak başarılar. Bu başarıların, yarı yolda kalmaması lazım. Erbakan, motor fabrikaları, traktör fabrikaları kurdu. Onlar iktidardan gidince gelenler, o traktör fabrikalarının yada motor fabrikalarının kapılarına kilit vurdular. Bir süre sonra o fabrikaları yeniden halka açtılar. Ama ikinci kez halka açarken, tabela değişmişti. Önce Erbakan döneminde traktör fabrikası- Motor Fabrikası yazıyordu tabelalarda. Aynı bina ikinci kez açıldığında duvarlarında asılı olan tabela; Halıcılık Kursu'ydu.  Şimdi motor üretmekle, aynı mekanlarda aynı tezgahlarda halıcılık kursu vermek arasında ne kadar büyük farkın olduğunu düşünüp dururken, zihninizden ve bir de şunu hayal edin. İşte bu sürecin akamete uğramaması. İnşaallah 2023'ü başaracağız. 2024'te de Yerel Kalkınma Hamlesi'ne kaldığımız yerden, hep birlikte devam edeceğiz. 2023 seçimlerinde bu treni tökezletecek, bu treni Gar'da hareketsiz bırakabilecek bir ortama, Türkiye'yi terketmeyelim. Hepimizin sorumluluğu var. Çalışalım, bu mesajı vermek istiyordum".


Eğitimde ahlâki sıkıntı olduğundan dem vuran bir öğreciye; "Rahatsız olduğunuz her şeyin çaresi sizsiniz. Belediye Başkanı olmayı kafama koyduğumda 7. sınıf öğrencisiydim. Yani İmam-Hatip Orta 2'deyken ben, bizim şehre Belediye Başkanı olmayı hayal ediyordum. Sonra Hukuk Fakültesi okudum. Neden Hukuk Fakültesi okudum. Hukukçu olmak için okumadım. Günün birinde Belediye Başkanı olmalıydım. Hukuku iyi bilmem gerekiyordu. O yüzden, Hukuk Fakültesi'nde okuyayım istedim. Hukuk Fakültesi okurken, ben Belediye Başkanı olunca neler yapmalıyım diye düşündüm. Ve Cenab-ı Allah'ta nasip etti, Üç dönemdir de, Belediye Başkanlığı yapıyorum. büyükte bir keyifle yapıyorum. Çokta güzel eserler ortaya koyduk arkadaşlarla, ekibimizle birlikte. Mesela Türkiye'de 8 tane Bilim Merkezi vardır. En büyüğünü yapmak bize nasip oldu. Akdeniz Bölgesi'nin en büyük kütüphanesi olan ve 130 bin kitabın bulunduğu Cemil Meriç Kütüphanesi'ni yapmak bize nasip oldu. Ne söylemek istediğimi biliyor musunuz; Çare Sizsiniz! Gençler bir düş kurun. Ve düşünüze layık olmaya çalışın. Gençler, İmam-ı Gazali'nin ' Ey Oğul' adlı eserini okumanızı tavsiye ediyorum, incecik bir kitaptır. Sizin kulağınıza küçük bir not olarak iliştirivermek istedim".


Soru cevap şeklinde devam eden söyleşide söz alan  Kumluca Proje İmam Hatip Lisesi Müdürü; Tütüncü'ye, Büyükşehir Belediye Başkanı olursanız, sorumluluk alanınıza Kumluca'da girecek. Allah nasip ederse bu görevi size, okulumuza bir cami yapılmasında önderlik yapmanızı istiyorum, dedi. Tütüncü'de bu talebi, olumlu karşılayarak; "Allah hayırlı işlerde görev alabilecek kimselere kapı aralasın" diye cevap verdi.


Kepez Balık Pazarının, Pazartesi günü açılacağının müjdesini veren Tütüncü, Resmi açılışın da, 1 Ekim'de yapılacağını söyledi. Orada, güzel de bir  Camii yaptık diyen Tütüncü; "Caminin ismini de, çok az kişi biliyor. Yeni koyduk ismini, dün belirledik. İsmini, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa Camisi koyduk. Klasik bir mimari tarzın, Akdeniz unsurlarıyla güzelleştirilmiş müthiş bir örneği oldu" dedi.


Proğram esnasında katılımcılara, dondurma ikramı yapıldı. Proğram sonunda da isteyen herkes Tütüncü ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Gece geç saatlerde Antalya'ya dönen Tütüncü'nün, ertesi gün de, Serik'teki proğrama katılması bekleniyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI