Bugun...



Türkiye turizmde Akdeniz'in lideri oldu

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte durgun geçen turizm sezonu aniden yükselişe geçmişti. Yaz aylarının sonuna yaklaştıkça açıklanan rakamlar ile yeni rekorların gelmesi başarımıza başarı katmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 16-09-2021 17:48

Türkiye turizmde Akdeniz'in lideri oldu

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte durgun geçen turizm sezonu aniden yükselişe geçmişti. Yaz aylarının sonuna yaklaştıkça açıklanan rakamlar ile yeni rekorların gelmesi başarımıza başarı katmaya devam ediyor. Bu arada sezonun devam etmesi ilerleyen günlerde rakamların güncellenmesiyle yeni rekorların kırılmasına vesile olacaktır. Yılın Ocak-Temmuz dönemini kapsayan yedi ayda İspanya’ya gelen toplam ziyaretçi 9.8 milyonda kalırken aynı dönemde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 10 milyonu geçti. Yurtdışındaki yurttaşlar da eklendiğinde bu sayı 12 milyona yaklaşıyor. Bu durumda Türkiye pandemi ortamında yakaladığı Akdeniz’in liderliğini yıllardan beri elinde tutan İspanya’dan alarak ilk sıraya yükseldi.

 

17 MİLYONU YAKALADIK, HEDEF 25 MİLYON TURİST 20 MİLYAR DOLAR GELİR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ziyaretçi sayısı ile ilgili kesin verilerin henüz çıkmadığını, ama 17 milyon sayısının yakalandığını söyledi. Bakan Ersoy, “Kötü gitmiyoruz, sezona girdiğimizde açıkladığımız 25 milyon turist 20 milyar dolar gelir hedefine hâlâ sadıkız" dedi.

 

FUARCILIK SEKTÖRÜNÜN ALTERNATİFİ YOK

Özlenen buluşma ortamı ve ticaretin kalbi olan fuar merkezleri ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Hızlı başlayan fuarcılık sektörü sayesinde birçok sektör de yeniden hareketlilik kazanıyor.  Açılan fuarların sonucunda firma ve ziyaretçilerin memnuniyetlerini belirtmesi sektöre olumlu hava katmaya devam ediyor. Pandemi döneminde fuarcılık sektörüne tam anlamıyla alternatif bir yöntem bulunamaması aslında fuarcılık sektörün ne kadar önemli ve işlevsel olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldu. Tüm önlemlerin alınarak fiziki ortamlarda yüz yüze yapılan görüşmeler alıcı ve satıcıların vazgeçilmez yöntemi olmaya devam ediyor. İşte bu yüzden ticaretin kalbinin çok uzun bir süre daha fuarlarda atmaya devam edeceğini söylemek yanlış olmaz.

 

Pandemiye rağmen turizmde yakaladığımız başarıları güvenli organizasyonlarla fuarlarda da yakalamaya devam edeceğiz.  Turizmin başkenti olan Antalya’ da sektörün en büyük fuarı  18 – 21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.  Sizler de 32. Uluslararası Anfaş Hotel Equipment Fuarı ve 28. Uluslararası Anfaş Food Product Fuarı için yerinizi almak için geç kalmayın.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI