Bugun...



Türkiye'nin en kapsamlı hayvan hastanesi Antalya'da açılıyor

Antalya’da insanlar için bulunmayan, Fizik tedavi cihazları ile ön plana çıkan Kalp damar, Nöroşirürji, Ortopedi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi; Prime Animal Hospital yeni yılla birlikte patili dostlar için Antalya’da hizmete açılıyor

facebook-paylas
Tarih: 06-01-2022 19:17

Türkiye'nin en kapsamlı hayvan hastanesi Antalya'da açılıyor

Antalya’da insanlar için bulunmayan, Fizik tedavi cihazları ile ön plana çıkan Kalp damar, Nöroşirürji, Ortopedi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi; Prime Animal Hospital yeni yılla birlikte patili dostlar için Antalya’da hizmete açılıyor


Türkiye’nin en kapsamlı hayvan hastanesi Antalya’da açılıyor. Kendi alanında dünyada sayılı hastanelerden biri olmak için yola çıkan Prime Animal Hospital yeni yılın ilk günlerinde Antalya’da açılış yapmaya hazırlanıyor. Tıp Doktoru Tunca Kaya ile Veteriner Hekim Filiz Göktaş’ın yatırımları ile açılacak olan hastane hakkında açıklama yapan yatırımcı Veteriner Hekim Filiz Göktaş, hastanenin bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıktığını söyledi. Yaklaşık bir yıl süren araştırmalar sonunda Antalya Lara’da yapımına başlanan hastanenin, Antalya’da insanlar için bulunmayan fizyoterapi cihazları ve son teknoloji ürünlerle donatıldığını da aktaran Göktaş, özellikle modern ameliyathaneleri ile de ön planda olacaklarını dile getirdi.

 

YÜRÜYÜŞ PARKURLARI
Hastanenin hemen girişinde yürüyüş parkurları yaptıklarını belirten Göktaş, “Toprak, çakıl, çim ve beton yürüyüş parkurlarımız bulunuyor. Bu parkurlar, patili dostlarımızın bası duyularını geliştirebilmek için yapıldı. Patili dostlarımız bu üç farklı zeminli parkurlarımızda yürüyecekler. Yine aynı alanımızda yazlık havuzumuzda bulunuyor. Yaz aylarında burada da su içerisinde yürüyüş yapacaklar. Dışarıda yine patili dostlar için oyun alanımız da bulunuyor” dedi.

 

ISI AYARLI FİZYOTERAPİ HAVUZU
Hastanenin alt katında ısıtmalı fizyoterapi havuzu bulunduğunu söyleyen Hastane yatırımcısı Dr. Tunca Kaya ise bu alanda iki ayrı parkur bulunduğunu dile getirdi. Hastaneye gelen hayvanların tüm binada çok fazla hareket etmeden ve engellerle karşılaşmadan asansörle ulaşabileceklerini belirten Kaya, “Patili çocuklarımız Fizyoterapi havuzuna da asansörle gelecek. Hiç hareket ettirilmeden yerden vinçle alınarak Fizyoterapist eşlinde havuzun içerisine bırakılacak. Fizyoterapistimiz de dalgıç kıyafetini giyerek patili dostumuza suyun içerisinde hareketlerini yaptıracak. Havuzumuz ısı ayarlı olduğu için istediğimiz derecede işlem yapabileceğiz” dedi.

 

YÜRÜME VE POSTÜR ANALİZ
Hastanede yürüme analizinin yapıldığı bir alan daha yer aldığını da aktaran Kaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu alana da özel bir yol yaptık. İnsan olarak biz anatomimiz gereği dik durarak yürüyoruz. Hekim sizi görüyor ve analizinizi yapıyor. Ancak patili dostlarımız yer çekimine paralel yürüdükleri için fizyolojileri çok daha farklı. Bunu en iyi şekilde analiz etmek için bu alanı kullanacağız. Burası hem yürüme hem de postür analizimizin yapıldığı yer olacak.

 

MANUEL TERAPİ ALANLARI
Yine manuel terapilerin yer aldığı odalarımız bulunuyor. Burada da özel balans topları, kukalar, engeller, elle masajlar fizyoterapistlerimiz tarafından patili dostlarımıza yapılabilecek.

 

SUALTI KOŞU BANDI
Hastanemizin bir odasında da sualtı koşu bandı bulunuyor. Bu cihazı alırken dünyada üretilen en seçkin cihazı tercih ettik. Dikdörtgen bir havuz içinde olan ünitenin zemininde iki yöne birden hareket edebilen koşu bandı var. Patili dostlarımız adım atarken ya dokunuyor ya yarım ya da tam basıyor. Bizim bu işlemi su içerisinde yapmamız lazım ki basmasını rahat değerlendirelim. Güvenli ve kontrollü bassın. Bir de suya da dirensin ki kasları güçlensin. Yine Fizyoterapist eşliğinde suya karşı hareketini yapmış olacak. Obez hastalarımızı da zayıflatmayı hedefleyeceğiz. Türkiye’de insanlar için böyle bir cihaz yok. Ama Antalyamızda patili dostlarımız için bu cihazımız da bulunmuş oluyor.

 

AMELİYATHANEDE C KOLLU SKOPİ
Ameliyathanemizde C Kollu Skopi cihazımız bulunuyor. C Kollu Skopi, endoskopik çalışmalarda ortopedi, travmatoloji, genel cerrahi, üroloji ve beyin cerrahi gibi her türlü, ameliyat ortamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Örneğin, hastamız ortopedi ameliyatında ve plağı yerleştirdik. Bu arada da plak doğru mu? Yerinde mi diye röntgen çekmemiz lazım. Oradan alıp röntgene taşınması gerekiyor. Bu şekilde biz hastamızı hiç kaldırmadan röntgenini de aynı yerde çekmiş oluyoruz. Aynı zamanda cihazımızın Floroskopi özelliği bulunuyor. Yani plağı ve vidayı yerleştirirken gerçek zamanlı görüntüleyecek ve an be an görebileceğiz”


TÜM TAHLİLLER HASTANEDE
Laboratuvar odamızda tahlillerin tamamı kan gazları dahil yapılacak. Çünkü çocuklar ufak oldukları için değerleri çok hızlı değişkenlik gösteriyor. Ameliyat esnasında da hemen değerlerini ölçmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm tahliller laboratuvarımızda yapılabilecek” dedi.

 

KUAFÖR HİZMETİ DE VERİLİYOR
Prime Animal Hospital’da kuaför hizmetinde de verildiğini aktaran Kaya, hastaneye gelen patili dostlar için tüm detayları düşündüklerini söyledi.

 

BİLGİYİ PAYLAŞACAĞIZ
Teknoloji, güvenlik, hassasiyet ve hijyeni ön planda tuttuklarını da kaydeden Kaya, “Yaklaşık bir sene devam eden süreç oldu. Bütün üniversitelerin çalışmalarına baktık. Heryer en ince ayrıntısına kadar yapıldı. Bu işte bir standart yok. Biz bu işe de bir standart getirmeyi amaçlıyoruz. Konusunda uzman akademisyen arkadaşlarımızdan fikir alarak bir eğitim çalışması da yapıyoruz. Sürekliliği olan bir hizmet içi eğitim çalışması yapıyoruz. Tüm hastalarımızın her fizyoterapiden sonra ilerlemelerini ortaya koyacağız. Biz patili dostumuza ne kadar yardımcı olabildik şeklinde de ölçümleme yapmış olacağız. Tedavi etkinliğini değerlendirebilecek ve tedavileri geliştirebileceğiz. Elde ettiğimiz tüm bilgileri de herkes ile paylaşmak için uluslararası hakemli dergilerde akademik çalışmalarımızı yayınlayacağız”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI