Bugun...



Türkiye, İtalyan Kozmetik Üreticilerinin Radarında

Üretim kapasitesi ve lojistik avantajları ile global kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye, İtalyan kozmetik üreticilerinin de radarında.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2022 18:25

Türkiye, İtalyan Kozmetik Üreticilerinin Radarında

Üretim kapasitesi ve lojistik avantajları ile global kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye, İtalyan kozmetik üreticilerinin de radarında.
İtalyan firmalarının global iş geliştirmelerini destekleyen, Italian Trade Agency – ITA’nın organizasyonuyla Türkiye’ye gelen 75 İtalyan kozmetik üreticisi, 13-15 Ekim tarihleri arasında Türkiye’deki kozmetik ve güzellik sektörünün önde gelen etkinliklerinden Beauty Istanbul’da yer alacak. Kozmetik üreticileri bu fuar ile birlikte işlerini büyütmeyi ve yeni ürünlerini Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.
Global ekonomideki iyileşme, Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyüme performansı ve ekonomik kalkınma çalışmaları Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye olan güvenini ve ilgisini de artırıyor. Özellikle araştırmalar, ekonomik kriz dönemlerinde bile kozmetik ürünlere olan talebin azalmadığını, krize rağmen hem Türkiye’de hem de dünyada artmaya devam ettiğini belirtiyor. Global kozmetik pazar büyüklüğünün 2022 yılı itibarıyla 300 milyar euro olduğu öngörülürken, Türkiye kozmetik pazar büyüklüğünün 5,5 milyar euro civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu durum, pazarın büyüme potansiyelini ortaya koyan değerli bir gösterge olarak dikkat çekiyor. Özellikle global ekonomideki iyileşme oranları ve Türkiye ekonomisinin gösterdiği önemli büyüme performansı ile birlikte İtalyan kozmetik üreticilerinin en önemli hedef pazarlarından biri de Türkiye oldu.
Türkiye’nin Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir köprü olarak görülmesi yabancı yatırımcıların sayısını da her geçen gün artırıyor. Türkiye'nin yüksek üretim kapasitesi ve lojistik avantajları, Avrupa kozmetik üretiminin Türkiye'ye kaymasına neden oluyor. Kozmetik sektöründeki gelişmelere bakıldığında son 10 yılda Türkiye kozmetik pazarının yıllık %10'a yakın bir hızla büyüdüğü görülüyor. Bu oran Avrupa ülkeleri için %5 civarında olarak dikkat çekiyor.


Dünya Kozmetik Pazarının Cazibe Merkezi Türkiye
Dünya kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye, 13-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek kozmetik ve güzellik sektörünün önde gelen etkinliklerinden Beauty Istanbul’a ev sahipliği yapıyor. İtalyan şirketlerinin global iş geliştirmelerini destekleyen, danışmanlık ve eğitim veren Italian Trade Agency - ITA organizasyonuyla Türkiye’ye gelen 75 İtalyan kozmetik üreticisi de Beauty Istanbul’da yer alarak işlerini büyütmeyi ve yeni ürünlerini Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖREL Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI