Bugun...



Türkiye genelinde 7 aylık turist sayısı 12 milyona yaklaştı

TÜRKİYE GENELİNDE 7 AYLIK TURİST 12 MİLYONA YAKLAŞTI, ANTALYA’YA GELEN TURİST SAYISI 8 AYDA GEÇEN YILIN TAMAMINI AŞTI.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-09-2021 17:39:00 Tarih: 01-09-2021 16:50

Türkiye genelinde 7 aylık turist sayısı 12 milyona yaklaştı

Bu yılın Ocak-Temmuz aylarını kapsayan yedi aylık döneminde Türkiye’ye yurt dışından toplam ziyaretçi sayısı 11,9 milyon olarak gerçekleşti. Buna göre gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 oranında arttı. 2020 yılının yedi aylık döneminde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 5.440.406 kişi olmuştu. Rusya’dan gelenler geçen yıla göre yüzde 366 arttı.
 
Antalya’ya gelenlerin yarısı Rus turistlerden oluşuyor. Geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya, bu rakamı Ağustos ayında aştı. Yıl başından bu yana Antalya’ya gelen turist sayısı 4.5 milyonu geçti. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kentteki turizm hareketliliği özellikle Ağustos'ta arttı. 1-15 Ağustos döneminde Antalya’ya yaklaşık 1 milyon ziyaretçi geldi. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 200’ ün üzerinde artışa karşılık geliyor.
 
TURİZMDE FORMÜL DEĞİŞTİ!
Fiyatla talep yaratma dönemi bitti, güvenli turizm ana unsur oldu. Pandemi sürecinin turizm sektörünün ana temellerini değiştirdiği belirtiliyor. Covid-19 sonrası hızlı bir değişim yaşanacağını söyleyen AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Fiyatla talep yaratma dönemi sona erdi. Artık güvenli turizm talebin ana unsuru oldu” diyor.
 
FUARCILIK SEKTÖRÜ SEZONA HIZLI BAŞLADI
Pandemi sürecinde durgun zamanlar yaşayan fuarcılık sektörü Ağustos ayında açılan fuarlarla birlikte sezona hızlı bir giriş yaptı. Eylül ayı itibariyle de Türkiye’yi yoğun bir fuar takvimi beklediğini söylemek doğru olur. Gerçekleştirilen fuarlardaki katılımcı ve ziyaretçi yoğunluğu da gözlerden kaçmadı. Böyle devam ederse sektörün eski günlerine dönmesi uzun zaman almayacak.
 
32. ULUSLARARASI HOTEL EQUIPMENT FUARI VE 28. ULUSLARARASI FOOD PRODUCT FUARI
Turizm sezonun iyi geçmesi fuarcılık sektörünün toparlanması ile fuarlarımıza olan talepler giderek artmaya devam ediyor. Güvenli turizmin, güvenli fuar ve organizasyonların üzerinde durulmasıyla yeni bir anlayış hayatımıza girmiş bulunmakta. Bu sürece adapte olmakla birlikte bundan sonra ki süreçte yeni ihtiyaç listeleri ile karşılaşılmakta. Yeni sezon hazırlıkları yapılırken fuarımızda sergilenecek olan yeni ve mevcut koşullara göre güncellenmiş olan ürünler büyük ilgi görecek. HO-RE-CA sektörünün en büyük buluşma noktası olan fuarlarımızda yeni sezonun temelleri Anfaş’ ta atılacak. Sizlerde bu büyük buluşmada çok geçmeden yerinizi almayı unutmayın.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI