Bugun...



Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri 8 Nisan 2024 Pazartesi günü saat:10.00'da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

facebook-paylas
Tarih: 08-04-2024 17:47

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatımız 1845’de kurulduğu günden itibaren tarihini kahramanlık destanlarıyla süslemiş, Cumhuriyetimizin 2.Asrını yaşadığımız günümüzde, değişen teknoloji ile her geçen gün gelişerek çalışmalarını vatansever ruhu ile sürdürmeye devam etmektedir.

İlimizde, Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri 8 Nisan 2024 Pazartesi günü saat:10.00'da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Çelenk Sunma Töreni, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan ÇEVİK, İl Protokolü, Şehit ve Gazi Ailelerimiz, Gazilerimiz, Emekli Teşkilat Mensuplarımız, Sivil Toplum Kuruluşları, Basın Mensupları ve  vatandaşlarımızın  katılımları ile gerçekleşti.

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan ÇEVİK; “Gücünü yasalardan, desteğini Muazzez milletimizden alan Türk Polis Teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün "Polis, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır." direktifi doğrultusunda, toplumun huzuru, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olma bilinciyle görevimizi azimle sürdürmekteyiz. Böylesi mutaber bir teşkilatın mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Çelenk Sunma Töreni'nin ardından Uncalı  ve Andızlı Polis Şehitliğinde Anma Töreni gerçekleştirildi. Uncalı Polis Şehitliğinde düzenlenen törene, Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan ÇEVİK ile kıymetli Eşi Sayın Sevilay ÇEVİK Hanımefendi, il protokolü, Şehit ve Gazi ailelerimiz, Gazilerimiz, Emekli Teşkilat Mensuplarımız, Sivil Toplum Kuruluşları, Basın mensuplarımız ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Şehitlerimiz için selamlama geleneğinin ayrılmaz bir parçası olan Saygı Atışı yapıldı.

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan ÇEVİK Aziz Şehitlerimize hitaben başlattığı konuşmasında; Vatan Şairimiz Mithat Cemal KUNTAY’ ın “Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır,Toprak Uğrunda Ölen Varsa Vatandır” dizelerine değinerek devam etti.

“Suç ve suçluyla mücadelede Cesaretli, Vatana, Millete, Bayrağa sevgide sadakatli; masum ve mağdurları korumada asaletli, Türk Polis Teşkilatının mensubu olarak nöbete devam eden bizler, aynı vatanseverlik, aynı vazife aşkı ve aynı inançla emanet aldığımız Kutsal Bayrağı bugün olduğu gibi yarın da canımız pahasına koruyarak daha da yükseklere çıkaracağız. Yurt içinde ve yurt dışında destanlar yazan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar olması için üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize sizlerin huzurunuzda bir kez daha söz veriyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Uncalı Polis Şehitliği’ nde düzenlenen tören,  başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tarih boyunca Vatan, Bayrak ve tüm kutsallarımız uğruna canlarını seve seve feda eden tüm Aziz Şehitlerimizin ruhlarına okunan dualar ve kabirlerine bırakılan karanfillerle son buldu.

179. Kuruluş Yıl dönümümüz dolasıyla tertip edilen etkinlik kapsamında düzenlenen Anma Töreni'nin ardından Ay Yıldızlı Bayrağımız, vatanımızın bekası, milletimizin varlığı ve huzuru için hayatlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin ruhuna Hasan Kartal Cami’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.Tüm şehitlerimizin  ruhları şâd,  mekanları cennet, makamları âli olsun."

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİS/EMNİYET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI