Bugun...



Türk Barter ’dan Krizde Barter Destek Kredisi

Türk Barter International Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek; krizi Barter ile ticarete ve kazanca çevirmenin yollarını, işletmelerin finansal ve ticari yapıları için bankacılık çözümlerine alternatif olan Barter sistemini ve avantajlarını, iş adamlarımızın çıkış yolu olarak kullanmaları gerektiğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2021 19:39

Türk Barter ’dan Krizde Barter Destek Kredisi

Türk Barter International Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek; krizi Barter ile ticarete ve kazanca çevirmenin yollarını, işletmelerin finansal ve ticari yapıları için bankacılık çözümlerine alternatif olan Barter sistemini ve avantajlarını, iş adamlarımızın çıkış yolu olarak kullanmaları gerektiğini belirtti.

Ülkemizde Barter sektörünün kurucusu ve öncüsü olarak faaliyet gösteren Türk Barter, yaşanan kriz ile birlikte ülkemiz ticaretinin, alternatif finans ve ticaret sistemi olan Barter ile krizi atlatabilmek için her türlü sektöre özel Barter projesi hazırlamakta ve uygulamaktadır. Her sektörde kullanılabilen Barter sistemi ile firmalar, bir araya geldikleri ve birbirleriyle alışveriş yapabildikleri Barter ortak pazarında satın aldıkları mal ya da hizmetin bedelini para ile değil, üretilen mal veya hizmet ile ödüyor. Bu sistem ile firmalar hem stoklarını eritme fırsatı yakalıyor hem içinde bulundukları ekonomik çıkmazı kolaylıkla atlatıyor, hem de yatırımlarını tamamlayıp yeni yatırımlara başlayabiliyor. Alternatif finans sistemi olan Barter’ı kullanarak nakit ödeme yapmadan ürün ya da hizmet alan firma, enflasyondan ve likidite sıkışıklığından etkilenmeden, güvenli ve sürekli satış yapma imkânı elde ediyor.

Yaşanan kriz nedeni ile şirketlerin faaliyetleri Barter’a doğru yönelmektedir. Bu mali çalkantı döneminde şirketler ekonomik tutunma ve krizi atlatma fırsatları olarak Barter modeline oldukça sıcak bakmaktadırlar. Barter sistemi, Türk Barter garantörlüğünde işletilmektedir. Türk Barter; güçlü finansal araçları, teknolojik alt yapısı, uluslararası tecrübesi ve yetişmiş personeli ile hizmet vermektedir. Barter sisteminin en önemli iş süreci, firmaların likidite sıkışıklığında Barter modeli ile ihtiyaçlarını karşılamalarına aracı olmaktır. Bu süreçte alıcının özellikle kredilendirmeleri söz konusu olduğunda sistemin borç-alacak dengesi gözetilmektedir.

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek: ‘’Son yüzyılın en sancılı ekonomik krizlerinden birini yaşadığımız bu günlerde arka arkaya pek çok işletmenin kapandığını üzülerek görüyoruz. Türk Barter olarak tüm dünyanın aktif olarak kullandığı ve büyük kriz dönemlerinde ülke ekonomilerine nefes aldıran Barter sisteminin, ülkemizde daha yaygın kullanılmasını, işletmelerin kriz dönemlerinde ayakta kalabilmelerini istiyoruz. Ülkemizin önünü tıkayan kriz fırsatçılarına engel olmak için tüm işletmeleri, ticari işlemlerini alternatif finans ve ticaret modeli olan Barter sistemi ile gerçekleştirmeye davet ediyoruz. İşletmeler çalışarak ayakta kalmaya çalışıyor ama bu dönemlerde bazı başka yapılar, çalışmadan, üretmeden haksız kazanç peşinde koşmaktadır. İşte biz bunu azaltmayı hedefliyoruz. Daralan ve sıkışan şirketler karlılıklarını yüksek maliyetli finansmana feda etmeyecek. Ticarete ve üretmeye konsantre olabilecekler. Türk Barter olarak firmalara sağladığımız tam güven ve ticaret potansiyeli ile ve uluslararası arenada üstlendiği ve akredite edilmiş bu görev ile bu sistemi en mükemmel şekilde ilerletiyor ve büyütüyoruz ‘’dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖREL Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI