Bugun...



Turizm bakanının kendi şirketine ormanlık alan tahsisi TBMM gündeminde...

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Muğla Türkbükü’ndeki kendi oteline, kendi bakanlığı tarafından yapılan ormanlık alan tahsisini TBMM gündemine taşıdı.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2022 18:53

Turizm bakanının kendi şirketine ormanlık alan tahsisi TBMM gündeminde...

BUDAK: “BAKAN ERSOY GÖREVİNİ KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN KULLANIYOR”

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Muğla Türkbükü’ndeki kendi oteline, kendi bakanlığı tarafından yapılan ormanlık alan tahsisini TBMM gündemine taşıdı. Budak, ormanlık alanların turizm yatırımlarına tahsis yetkisinin geçen sene yapılan kanun değişikliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğini dile getirdi. Budak, “Sayın Bakan boşuna Turizm sektöründe de tek adam yönetiminin kurulması için yoğun mesai harcamamış. Bakanlık görevindeyken etrafı ormanlık alanla çevrili bir otel satın al. Sonra ormanlık alanların turizm yatırımlarına tahsis yetkisini kendi Bakanlığına al. Son olarak da kendi Bakanlığından kendi oteline ormanlık alanları yok ederek genişleme yetkisi ver. Bakan öyle bir düzen kurmuş ki şeytanın aklına gelmez.” dedi.

TBMM’deki 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında otel satın almasını eleştiren milletvekillerine, Bakan Ersoy’un ‘Turizm bölgesi milletvekilisiniz, turizm yatırımı nasıl olur, haberiniz yok’ diyerek itiraz ettiğini hatırlatan Budak, şöyle konuştu:

“Sayın Bakan sayesinde turizm yatırımı nasıl yapılır hem biz hem de dünya görmüş oldu. Dünyada hiçbir bakan yetkilerini kendi çıkarına bu kadar açık bir şekilde kullanamaz. Yapılanın kendi bakanlığına kendi şirketinden dezenfektan satan Eski Ticaret Bakanı’nın yaptığından hiçbir farkı yok.

Turizm sektörü pandemi döneminde tarihinin en büyük yıkımlarından birini yaşadı. Hala da pandeminin yaraları sarılabilmiş değil.  Çare olmasını bekledikleri Bakan, kendi otelleriyle meşgul olmaktan sektöre destek olmaya vakit bulamamış. Görevini kişisel çıkarlarına alet eden Bakan, bir an önce gereğini yapmalıdır. ”

“ORMAN ALANLARI HANGİ ŞİRKETLERE TAHSİS EDİLDİ?”

“7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdikten sonra, ne kadarlık orman alanı turizm yatırımcılarına Bakanlığınız tarafından tahsis edilmiştir? Tahsis yapılan şirketler hangileridir? Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un şirketine ait olan Bodrum Türkbükü’ndeki otele tahsis hangi gerekçeyle yapılmıştır? Şirket tarafından orman alanının tahsisi için ne zaman başvurulmuştur? Söz konusu tahsis işleminin şartları nelerdir? Şartların yerine getirilip getirilmediğini hangi kurum denetlemektedir? Tahsis öncesi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görüşü alınmış mıdır? Tahsis sonrasında, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmış mıdır?







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI