Bugun...



Toplu taşıma araçlarının durakta bekleyen yolcuyu almadan geçme hakkı yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçların durakta bekleyen yolcuları almadan geçme hakkı bulunmadığını açıkladı. Belediye bünyesinde hizmet veren otobüsler ile belediyenin denetiminde hizmet veren özel halk otobüslerinin de aynı kurala tabi olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-08-2026 20:19:56 Tarih: 04-08-2026 20:15

Toplu taşıma araçlarının durakta bekleyen yolcuyu almadan geçme hakkı yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçların durakta bekleyen yolcuları almadan geçme hakkı bulunmadığını açıkladı. Belediye bünyesinde hizmet veren otobüsler ile belediyenin denetiminde hizmet veren özel halk otobüslerinin de aynı kurala tabi olduğu belirtildi.

Son günlerde, durakta bekleyen yolcuların gelen otobüslere el kaldırmaması halinde araçların durmayacağı yönündeki haber ve iddiaların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olamayacağı belirtildi. Durakta yolcu bulunmasına rağmen, durağa yanaşmadan güzergâhına devam eden toplu taşıma araçları hakkında, bağlı oldukları işletmeye bakılmaksızın cezai işlem uygulanacak.

İHLAL DURUMUNDA ABİM’E BİLDİRİM YAPILABİLECEK

Durakta beklediği halde otobüs tarafından alınmadan geçilen vatandaşlar durumu Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi’ne (ABİM) bildirebilecek. Araç plakası, hat numarası, durak ve saat bilgilerinin iletilmesi halinde ilgili araç hakkında gerekli inceleme yapılacak ve ihlalin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacak.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KURALA UYMAK ZORUNDA

Toplu taşıma hizmetlerinin kurallara uygun yürütülmesini sağlamak ve vatandaşların ulaşım hizmetinden sorunsuz şekilde yararlanmasının önüne geçebilmek amacıyla gerçekleştirilen denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Selçuk Torun, 2019 yılında alınan UKOME Genel Kurulu kararı gereğince tüm toplu taşıma araçlarının duraklarda bekleyen tek bir yolcu olsa dahi durağa girerek kapılarını açmak zorunda olduğunu belirtti. Torun, “Toplu taşıma araçlarının bu kurala uymaması halinde vatandaşlarımız, 0242 606 07 07 numaralı İletişim Merkezi'ni arayarak durak numarası ile araç plakasını bildirebilir. Ayrıca vatandaşların yaşadıkları olumsuzlukları ABİM Şikâyet Hattı üzerinden de ayrıntılı şekilde yazılı olarak iletebilirler. Yapılan ihbarlar, Canlı İzleme Merkezi tarafından anlık olarak incelenmekte ve ihlalin tespit edilmesi halinde ilgili araç ve sürücü hakkında gerekli idari ve cezai işlemler uygulanmaktadır” dedi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BÜYÜKŞEHİR Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

Antalya’da kent içi ulaşımda en çok zorlandığınız nokta hangisi?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI