Bugun...



Tatil Amaçlı Kısa Süreli Kiralık Evler konusu gündeme getirildi

Yaz tatili için Antalya'yı tercih eden yerli ve yabancı turist, tatil maliyetini düşürmek adına rotayı Airbnb ve benzeri platformlar üzerinden kiralanan evlere çevirdi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu Airbnb ve benzeri platformlardan ev kiralamanın 2023 yılında zirve yaptığını otel ve pansiyonlardaki konaklama sayılarına ciddi biçimde yansıdığını kaydetti.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2023 17:27

Tatil Amaçlı Kısa Süreli Kiralık Evler konusu gündeme getirildi

Yaz tatili için Antalya'yı tercih eden yerli ve yabancı turist, tatil maliyetini düşürmek adına rotayı  Airbnb ve benzeri platformlar üzerinden kiralanan evlere çevirdi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu Airbnb ve benzeri platformlardan ev kiralamanın 2023 yılında zirve yaptığını otel ve pansiyonlardaki konaklama sayılarına ciddi biçimde yansıdığını kaydetti.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, otel villalarda konaklayan turistin bile ev kiralama yöntemine gittiğini ifade ederek “Rakamlar ortada. Gecelemede yüzde 23 artış var ama oteller dolmadı. Neden? Çünkü bu yıl konaklamanın yaklaşık yüzde 19’u evlerde yapıldı. Hatta şunu da söyleyebilirim; yüksek gelir grubu olarak gördüğümüz ve otel villalarını tercih eden turist bile artık evlerde konaklıyor. Bu da orta segmentin üzerindeki otelleri ciddi biçimde etkiledi” dedi.
“Denetim yapılsın”
Kavaloğlu, haksız rekabetin olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
“Turist böyle bir yöntemi tercih edebilir. Buna sözümüz yok. Ama bu işin denetimi olmalı. Bu işi yapanlar da bizim geçtiğimiz yollardan geçmeli. Dünyada bunun örnekleri var. Vergisini ödesin, denetimi yapılsın biz de onlarla rekabet edelim.”




Kaynak: AKTOB




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI