Bugun...



Şefkatin böylesi...

Kumluca İlçesi'nde, Sabri Demiröz isimli çiftçi, 3 yıldır ayağa kalkamayan köpeğinin altına bez serip, elektrikli soba yakıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-01-2021 16:29:04 Tarih: 03-01-2021 16:18

Şefkatin böylesi...

 

Şefkatin böylesi...
Kumluca İlçesi'nde, Sabri Demiröz isimli çiftçi, 3 yıldır ayağa kalkamayan köpeğinin altına bez serip, elektrikli soba yakıyor.
Her yıl sebze sezonunun başlamasıyla, turfanda sebzede zehir iddialarının ortaya atılması, Kumluca'lı çiftçiyi derinden yaralıyor. Kullanılan tüm ürünlerin, Tarım Bakanlığı'nın onayı ve gözetiminde olan üreticiler, konuyla hiç alâkası olmayan kişilerin, medyada ilgi çekmek için yalan konuştuğunu iddia ediyor. Bazılarının gündemde kalmak, gündeme girmek gibi dertlerinin olduğunu söyleyen  Kumluca'lı üreticiler; " Her şeyden önce tarafı oldukları hazır yiyeceklere katılan katkı maddelerini araştırsınlar. Giyilen elbiselerde kullanılan naylon ve kimyasalları, temizlik  maddelerinin içersinde bulunan  zararlı maddeleri konuşsunlar. Bizler, turfanda sebze üretimi için zararlı maddeleri alamadığımız gibi, bir şekilde bulsak bile, ürünlerimizin hale girerken kontrolü yapılıyor ve büyük cezası var. Bu riski kimse göze alamaz. Medyatik olma derdiyle, biz üreticilerin kul hakkına girenleri, hem bu dünyada, hem de ahirette affetmeyeceğiz. Asıl kontrol edilmesi gereken şeyin, mevsim ürünü dedikleri  ve yaz mevsiminde üretilen ürünlerdir. O ürünler, kontrolsüz üretilip satılıyor. Bizim, turfanda olarak ürettiğimiz ürünlerin hiç birinde, zararlı madde kullanılmıyor. Bu hususta her zaman, canlı canlı  kıyasa hazırız. Hodri meydan!" dediler.
Muhtaç bir köpeğe bile, kendi yavrusuna bakar gibi bakan çiftçiler, insanlara zararlı olacak hiç bir şeyi üretmek konusunda, çok dikkatliler. Seraların içersinde kuşların bile yavru yapıp barındığını dikkate alırsak, Turfanda sebze üreticilerinin, ne kadar haklı olduğunu anlamamak mümkün değil.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI