Bugun...



Sarılar ve Taşağıl kreşleri 23 Nisan'da açılıyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sarılar ve Taşağıl Mahallelerinde bir süredir yapımı devam eden kreşlerdeki çalışmaların tamamlandığını belirterek 23 Nisan tarihinde açılacaklarını müjdeledi.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2021 20:25

Sarılar ve Taşağıl kreşleri 23 Nisan'da açılıyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sarılar ve Taşağıl Mahallelerinde bir süredir yapımı devam eden kreşlerdeki çalışmaların tamamlandığını belirterek 23 Nisan tarihinde açılacaklarını müjdeledi.

BAŞKAN SÖZEN AÇIKLADI
Manavgat Belediyesi’nin Sarılar ve Taşağıl Mahallelerinde yaptırdığı kreşler tamamlandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her iki kreşin de 23 Nisan tarihinde faaliyete açılacağını müjdeledi. Manavgat Belediyesi’nin 2021 yılı Nisan ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Şükrü Sözen, belediyeye bağlı kreşlerin sayısının 4’e çıkacağını söyledi. Pandemi nedeniyle kreşlere kayıtların 16 Nisan 2021 tarihine kadar Manavgat Belediyesi Kreş Müdürlüğü Web Sayfasından ön başvuru formu doldurularak yapılabileceği açıklandı. Şimdiden yoğun ilgi gören kreşlere, 36-68 ay arası çocukların alınabileceği belirtildi.

 

BELEDİYENİN 4 KREŞİ OLACAK
Başkan Şükrü Sözen, “Çocuklarımıza verdiğimiz önem, onların doğru yetişmesi noktasındaki hassasiyetimizi herkes biliyor. Eğitime koymuş olduğumuz katkılara 2 yenisini de ilave ediyoruz. Taşağıl ve Sarılar’ımızda çok güzel 2 yeni kreş açtık. Fiziki koşulları ve imalatı bitti. Buralarda görev yapacak ekipleri de yüzde 90 oranında kurguladık. Bir aksilik olmazsa Sarılar ve Taşağıl Mahallelerimizdeki kreşlerimizi de 23 Nisan tarihi itibarıyla faaliyete açacağız. İki yeni kreşimizle birlikte Manavgat Belediyemiz, 4 adet kreşle çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmuş olacak. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara ne kadar iyi imkanlar sağlarsak, geleceğimiz güvende olur. Amacımız çağdaş, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, bu ülkeye sahip çıkacak nitelikteki çocuklarımızı yetiştirebilmektir” dedi.

 

 

UZAY, DENİZ ve ORMAN SINIFLARI
Sarılar ve Taşağıl Mahallelerindeki mevcut hizmet binaları yenilenerek yapılan kreşler, son derece modern bir şekilde tasarlandı. Sarılar Mahallesi'nde 572 metrekare alan üzerine kreş; 6 sınıf, uyku odası, yemekhane, mutfak, revir faaliyet odası ve idari ofisten oluşuyor.  Kreşte 75 metrekarelik çocuk oyun alanının yanı sıra hobi bahçeleri, çocukların renkli, eğlenceli bir ortamda oyun oynadığı alanlar, kitap okuma alanları tasarlandı. Farklı ve doğal materyaller olan oyun parkurları, yapay çim tepe ve ağaç kabuğu çocuk oyun alanlarında yer aldı. Çevresi estetik korkulukla çevrilen kreşte girişte güvenlik kulübesi de yer alıyor. Taşağıl Mahallesi'nde yer alan 2 katlı hizmet binası değerlendirilerek faaliyete geçirilen kreş ise 240 metrekare alan üzerine oturuyor. Zemin katta girişte idari bölümler ve yönetim, yemekhane, mutfak bölümleri yer alırken, 1. katta ise uzay sınıfı, deniz sınıfı ve orman sınıfı konseptli sınıflar, kreşte eğitim alacak olan minikler için tasarlandı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MANAVGAT Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI