Bugun...



Sancarbarlaz: Alman pazarında, Rusya pazarı gibi kırılma olmadı

Bu yıl Rus turizminde yaşanan sıkıntılar gözleri Almanya pazarına çevirirken, Alman pazarını yakından takip eden ve Almanya’da yer alan Sancarbarlaz Turizm Aceteleri sahibi ve Alman Turizm Federasyonu Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Önder Sancarbarlaz, son gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2023 16:12

Sancarbarlaz: Alman pazarında, Rusya pazarı gibi kırılma olmadı

Bu yıl Rus turizminde yaşanan sıkıntılar gözleri Almanya pazarına çevirirken, Alman pazarını yakından takip eden ve Almanya’da yer alan Sancarbarlaz Turizm Aceteleri sahibi ve Alman Turizm Federasyonu Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Önder Sancarbarlaz, son gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

2023 yılı satışlarına çok iyi başladıklarını, ancak yaşanan deprem felaketi, mayıs ayı gibi otel ve özellikle uçak fiyatlarının artması ile bir durgunluk yaşandığını belirten Önder Sancarbarlaz,her şeye rağmen Türkiye’nin turizmde bir yıldız olduğunu , turizmde de önemli bir marka olduğunu söyledi.

2023’e çok iyi başlamıştık ama…

Alman pazarında gelinen durumu, erken rezervasyonun başladığı ekim ayından bu yana değerlendiren Önder Sancarbarlaz, “ Almanya’da 2023 yılı satışları çok iyi başlamıştı. Ocak ayına geldiğimizde rezervasyonlar muhteşemdi. Erken rezervasyonlarda çok iyi gidiyordu. O kadar iyi gidiyordu ki, eskiden Ocak ayı ile başlayan erken rezervasyon kampanyaları ekim ayında başlamıştı. Rekor bir şekilde devam ediyordu. Ta ki, depreme kadar. Yaşadığımız o acı günlerden sonra insanlar orada depremi yaşarken, üzülürken biz nasıl tatil yapalım dediler. Etik olmaz dediler. Bakanlık ve Almanya Türkiye müşavirliğimiz ile STK’lar ve tüm turizmciler ile yaptığımız çalışmalar ile “Şimdi tatilin tam zamanı!’ diyebu durumu aşmaya çalıştık. Bu arada soru işareti vardı. Almanlar depremzedeler otellerde konakladıkları için onların yerini mi alacağız dediler. Bu konuda çok hassas davrandılar. Biz tatil yaparken onları kaldıkları yerlerinden mi ederiz? diye düşündüler. Bu da rezervasyonları sekteye uğrattı. Rekor şekilde giden rezervasyonlar sekteye uğradı.”dedi.

2019 rakamlarına yakalayacağımızı düşünüyorum!

Alman pazarında 2019 rakamlarının yakalayacaklarını hatta üzerine bile çıkabileceklerini söyleyen Önder Sancarbarlaz, “ Alman tatilciler,Mayıs, Haziran aylarında da  fiyatların ve bilhassa uçak fiyatlarının artması nedeniyle beklediler. Last minute olmayınca daha indirimli fiyatlardan yararlanmak istediler. Onlara mevcut rakamlar çok yüksek geldi.  Oteller fiyatlarını % 30-40 bandına artırdı. Hepimiz biliyoruz ki, dünyanın  her yerinde bu fiyat artışları oldu. Biz Türkiye’de kalitenin mükemmel olduğunu öne çıkararak, bu fiyata bu kalitede tatilin uygun olduğunu söyledik, anlatmaya çalıştık. Maalesef fiyatlar çok yüksek olunca rezervasyonlar durgun geçti. 2019’u kıyalarsak aynı seviyedeyiz diyebilirim. Belki biraz aşağı olabiliriz ama. 2019 rakamlarına yakalayacağımızı düşünüyorum. Alman pazarında, Rusya pazarı gibi kırılma olmadı. Belek ve Kemer’de bazı otellerin Temmuz’u % 50 oranında geçirdiklerini öğrendik. Bu bizi çok üzdü. Türkiye çok pahalı değil ama, Türkiye’nin alışagelmiş fiyatları vardı. Örneğin, 14 gün tatile 4000 Euro ya gelen bir misafir yeni gelen artışlarla 6 Bin Euro’ya çıkınca bu onlara çok pahalı geldi. Bu arada Alman tatilcinin gün sayısı da düştü.”dedi.

Türkiye’ye gelmeyen Almanlar nereleri tercih etti?

Türkiye’ye gelmeyen Almanların nereleri tercih ettiği sorumuzu da yanıtlayan Sancarbarlaz, “Türkiye’yi tercih etmeyenler daha ucuz olan Tunus, Mısır gibi ülkeleri bir kısmı da fiyatlar yüksek olduğu için tatile çıkmadı.  Almanların yaz aylarında Dubai’ye gitme gibi bir tercihleri yok. Daha çok sonbahar ve İlkbahar’da Avrupalı misafirlerin tercihi Dubai oluyor. Türkiye her şey dahili en iyi şekilde uygulayan ülke. Türkiye’deki hizmet hiçbir yerde yok. Türkiye turizmde bir yıldız ve çok önemli bir marka. Almanya Türkiye için her zaman önemli bir partner ülke. Verilere bakıldığı zaman Türk menşeli Coral,Anex ve Bentour gibi firmalar geçen yılı şimdiden yakaladılar ve geçtiler. Alman tur operatörleri Al Tours, TUİ,Der Turistik gibi acentalarda geçen yılın % 20 üzerindeler. Önümüzde Avrupalının ve özellikle Almanya’nın sonbahar tatilleri var. Gelemeyen misafirlerin sonbaharda daha çok Türkiye’ye geleceklerine inanıyorum. Türkiye’de turizmde çok iyi hizmet veriliyor. Türkiye her zaman kaliteli hizmetten ödün vermiyor. Belki fiyatların aşağı çekilmesi otellerdeki dolulukları daha çok yukarıya çekecek diye düşünüyorum. Bu da düşünülmeli ”diye konuştu. 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TURİZM Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI