Bugun...



Şah Inn Paradise Tatil Köyü Bölgeye İvme Kazandırıyor

1980'li yıllarda Türkiye'de turizm sektörünün gelişmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin beklentilerine uygun tatil imkânları sunabilmek adına yeni oluşumlar sergilenmeye başlamıştır.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2022 18:46

Şah Inn Paradise Tatil Köyü Bölgeye İvme Kazandırıyor

1980'li yıllarda Türkiye'de turizm sektörünün gelişmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin beklentilerine uygun tatil imkânları sunabilmek adına yeni oluşumlar sergilenmeye başlamıştır. Kamer Holding Yönetim Kurulu ise, Türk aile yapısına uygun tatil yapmak isteyen aileler için “aile tatili" modelinin geliştirmesi fikriyle, turizm yolculuğuna Akdeniz Bölgesi'nde 1999 yılında Şah inn Süit Otel'le başladı. Şah inn Suit Otel in ilk sezonunda konaklayan misafirlerin memnuniyetleri ve Tük aile yapısına uygun tesislerin yetersizliğinden doğan talepleri değerlendirerek, 2000 yılında yine Şah inn Club Karaburun markasıyla, 1100 yataklı tesisiyle sektörün öncüsü olarak emin adımlarla ilerlemiştir. 2007 yılı itibarıyla işlettiği otellerin hizmet standardını daha ileriye taşımak için mevcut otellerin işletmeciliğini sona erdirerek, Şah inn Paradise ismiyle Kumluca'da devam etme kararı vermiştir. Her geçen yıl yenilenmeyi ve konuklarının memnuniyetini artırmayı hedefleyen Şah inn Paradise Tatil Köyü, markasının zincirlerine yenilerini ilave etmek için alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

 

Muhafazakâr Konsept Otelciliğinin Öncüsü; Şah İnn Paradise
1999 yılında, alternatif turizmin öncülüğünü yaparak hizmet hayatına başlayan ve ülkemizde ilk olan Şah İnn Otelcilik, 2007 yılında bu öncülüğünü pekiştirerek Şah İnn Paradise adı altında, Türk misafirperverliği ve koşulsuz misafir memnuniyeti ilkesinden ödün vermeden, hizmet kalitesini sürekli artırarak emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ülkemizde 2002 yılında sadece 5 tane konsept otel bulunurken, günümüzde yaklaşık 80 tane konsept otel bulunmaktadır. Konsept otel olmanın sorumluluklarını yerine getirirken her zaman misafir konforunu ve hassasiyetlerini ön planda tutan Şah İnn Paradise, bu alanda diğer konsept otellere rehber ve yol gösterici olmakta.


Kumluca’nın Tanıtım Elçisi Şah inn Paradise Tatil Köyü
Şah inn Paradise Tatil Köyü Kumluca'yı dünyaya tanıtıyor. Kumluca, tarım alanında bir marka olmanın gururunu yaşarken, Şah inn Paradise Tatil Köyü, 2007 yılında yaptığı tanıtım atağıyla turizm alanında çok farklı bir noktaya gelmiştir. Tesis her yıl 200 bin geceleme yaparak takribi yılda 50.000 aileyi Kumluca 'ya getirerek, adeta bir tanıtım elçisi olmuştur. Bu gün ülkemizin tüm bölgelerinden ve dünyanın birçok farklı noktasından, 16 yılda toplam 800.000 aileye ev sahipliği yaparak Kumluca'nın tanıtımına büyük bir katkı sağlamaktadır. Gelen konukların neredeyse %100'ü ilk defa Kumluca'ya geldiğini belirterek, çok mutlu ayrıldıklarını iletmişlerdir. Daha önce ismini bile duymadıkları bir ilçeye geldiklerini ve bölgeyi tanıma fırsatı bulduklarını söyleyen misafirler, özellikle doğal ürünlerini çok sevdiklerini, alışveriş yaptıklarını ve bölge halkının çok misafirperver olduğunu ifade etmişlerdir. Kumluca'nın doğal güzelliklerini de keşfeden misafirler, yaşadıkları yere döndüklerinde herkese mutlaka görmelerini tavsiye edeceklerini belirtmişlerdir.

 

Şah inn Paradise’da Dinlenme ve Eğlence Bir Arada.
Şah inn Paradise 'da sağlığına ve güzelliğine önem verenler de unutulmuyor. Tatil köyünde sadece bayanlara ayrılmış 10 bin metrekarelik bir kompleks içinde kapalı havuz, tuzlu su havuzu, aqua havuz, ve çocuklarla birlikte yüzme olanağı sağlayan anne-çocuk havuzu olmak üzere toplam 4 ayrı havuz; özel güneşlenme terasının yanı sıra hamam, sauna, masaj salonu, cilt bakım ve güzellik salonu, havuz kafe, hanımeli kate (hafif yemek) ve oyun salonu gibi her türlü konfor ve eğlence imkanı mevcut. Baylar havuzu ve aile havuzu ile birlikte sınırsız eğlenceleriyle özellikle çocuklu ailelerin vazgeçilmezi olan Şah inn Paradise; 2 bin m2 alan üzerine kurulu, 2 havuz, 7 kaydırak ve dev bir aqua towerdan oluşan alternatif turizmin en büyük aqua parkına sahip. Bu aqua parkta çocuklara ayrı yetişkinlere ayrı iki adet havuz bulunmakta. Ayrıca su aktiviteleri, voleybol ve basketbol sahaları, plaj voleybolu, animasyon şovları, lunaparkı ve özel aktiviteleriyle hem aktif hem eğlendirici tatil olanağı sağlıyor. Bay ve Bayan Spa & Sağlık Merkezleri'yle yılın yorgunluğunu atma, bedenen ve ruhen dinlenme imkânı da sağlayan Şah inn Paradise Tatil Köyü, alanında uzman çalışanları eşliğinde; Spa & Sağlık Merkezleri'ndeki hizmetleriyle konuklarına dinlendirici bir tatil olanağı sunuyor.

 

Yüksek Standartlar ve Çevre Duyarlılığı
Şah inn Paradise Tatil Köyü, 2017 yılında Türk Standartları Enstitüsü & Avrupa Kalite Teşkilatından TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanarak, bu alanda da ilk konsept otel olma başarısını da elinde bulundurmaktadır. Sistemin daha başarılı sonuçları için, helal otel yönetim sistemi ve müşteri memnuniyeti yönetim sistemleri belgelendirme çalışmalarını devam ettirmektedir. Tesisin sahip olduğu Mavi Bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı bir cko-etikettir. Plajı mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olan Şah inn Paradise, misafirlerine tescilli bir deniz keyfi sunmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevre duyarlısı tesislere verilen Yeşil Yıldız ve Sıfır Atık ödülleriyle minimum atık üretimi ve enerji sarfiyatı konusunda çevre yönetim sistemi çalışmaları yapmaktadır.

 

 

İstihdam ve Sosyal Sorumluluklar
Şah inn Paradise Tatil Köyü'nde işletme olarak en çok önemsenen konulardan bir tanesi de insan kaynakları yatırımı. Tesis tamamen dolu olduğunda 400 kendi çalışanı ve 50 alt işvereniyle beraber toplam 450 kişiyle hizmet vermekte. Bu anlamda bölge halkına istihdam olarak büyük katkı sağlayan otel, ayrıca Kumluca ve Finike başta olmak üzere bölgedeki turizm liselerinden stajyer öğrenci kabul ederek turizm öğrencilerine de mesleki anlamda büyük katkılar sağlamakta. Tesis, ‘’Bu doğa hepimizin” ilkesiyle yola çıkarak; bölgedeki ilk - ortaokul öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte her yıl düzenli olarak etkinlikler düzenleyerek veya katkı sağlayarak çocuklara ve bölge halkına farkındalık yaratmakta. Doğa koruma ve temizliği, fidan dikme, caretta caretta deniz kaplumbağaları ile ilgili bilgilendirme, hayvan barınaklarına mama - yiyecek temini gibi etkinlikler bunlardan bazıları. Amatör sporları da unutmayan Şah inn Paradise, ülkemizdeki 4 büyük güreşlerden birisi olan Kumluca Yağlı Güreşleri ve Kumluca'nın göz bebeği olan Kumluca Belediye Spor futbol takımı için bağışlarda bulunarak amatör sporlara desteğini her daim devam ettirmekte.

Şah inn Paradise Tatil Köyü 16 yıl boyunca çalışanlarıyla birlikte birçok yeniliklere imza attı. Turizm sektöründe yapılması en zor olan personel memnuniyet oranını, %98 oranlarına çıkarak büyük bir başarı elde etti. Bu memnuniyet oranı her yıl dünyanın birçok yerinden ve ülkemizin farklı coğrafyalarından gelen misafirlerin, tesis için sadık konuklar olmasını sağladı. Bu 16 yılda yapılan istatistiklerde Şah inn Paradise Tatil Köyüne her yıl tekrar gelen misafir sayısı, %60 oranına ulaştı. Şah inn Paradise Tatil Köyü'nün açıldığı ilk yıllarda kalifiye elaman bulmadığı için, personelin %70’i Kumluca dışından ve bazen yurt dışından sağlamaya çalışılırken, mesleki eğitime yaptığı yatırımlar ve işbaşı eğitimleriyle, 2022 yılı itibari ile istihdamının %90'nını bölge halkından karşılamaya başlamıştır. Yapılan bu çalışmalarla Şah inn Paradise Tatil Köyü aynı zamanda diğer turizm bölgelerine ve bölgesindeki diğer otellere kalifiye personel sağlamaktadır.

Şah inn Paradise Hakkında: Antalya Kumluca'da bulunan Şah inn Paradise Tatil Köyü, 10 bin m2 sadece bayanların kullanımına ayrılmış özel alanı, 400 m genişliğinde özel sahili ve 11 adet havuzu ile toplam 167 bin m2 alan üzerine kurulmuştur. Şah İnn Paradise'da 4 kral dairesi, 5 engelli odası, 100 aile odası, 295 standart oda ile toplam 1.400 yatak kapasitesi bulunuyor. Her yıl Haziran-Eylül ayları arasında Şan İnn Paradise Tatil Köyü'nün plajına yumurtlama için gelen Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının güvenliği için tatil köyü yönetimince her türlü tedbir alınıyor.

Şehir merkezine 90 km, havalimanına 105 km ve Kumluca merkeze 12 km mesafede bulunan Şah inn Paradise Tatil Köyü'nde misafirler ve gün boyu süren aktiviteler ile keyifli vakit geçirilebiliyor. Şah inn Paradise'ın bir diğer önemli özelliği de, tatil köyünün mutfağı. Executive Chef Veli Arayıcı Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuyor. Sezonda Kumluca bölgesinde 450 kişiye istihdam sağlıyor. Şah inn Paradise Tatil Köyü'nü tercih edenler, günlük turlarla Demre. Myra, Limyra, Arykanda, Andriake, Olympos, Phaselis, Kekova, Simena, Üçağız, Patara, Kalkan. Kaleköy, Kaş, Xanthos, Saklıkent gibi tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret edebiliyorlar.
Mehmet ALPTEKİN







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KUMLUCA Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI