Bugun...



Saç ekim merkezi açıkladı: Saç ekiminde talepler, kadın ve erkeklerde farklılık gösteriyor

Psikolojik, hormonal ya da genetik faktörlerin etkisiyle yoğun saç dökülmesi yaşayanlar çözümü saç ekiminde buluyor. Saç ekiminin kadın ve erkeklerde farklılık gösterdiğini belirten saç ekimi merkezi ise kendi hastalarından yola çıkarak saç ekimi yaptıranların demografik haritasını çizdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-02-2024 17:06

Saç ekim merkezi açıkladı: Saç ekiminde talepler, kadın ve erkeklerde farklılık gösteriyor

Psikolojik, hormonal ya da genetik faktörlerin etkisiyle yoğun saç dökülmesi yaşayanlar çözümü saç ekiminde buluyor. Saç ekiminin kadın ve erkeklerde farklılık gösterdiğini belirten saç ekimi merkezi ise kendi hastalarından yola çıkarak saç ekimi yaptıranların demografik haritasını çizdi. 

Kalıcı saç dökülmeleri sonucunda oluşan bölgesel ya da tam kelliklere çözüm arayanların tercihlerinin ilk sırasında saç ekim merkezleri geliyor. Bu alanda profesyonel kadrosuyla hizmet veren Sule Hair Transplant Clinic'in Kurucusu Şule Ölmez, kişilerin saç ekimine uygunluğunu belirleyen temel faktörlerini paylaşırken kendi hastalarından hareketle saç ekimi yaptıranların demografik özelliklerini açıkladı. 

Kendi hastalarının %95’inin erkek olduğunu bildiren Şule Ölmez, “İnsanların yaş, stres ve genetik gibi sebeplerden saç çizgilerinde gerileme görülebiliyor. Birçok kişi, incelmiş saç çizgisini gizlemek için saç ekimine başvurabiliyor. Çok hassas bir uygulama olan saç nakli sırasında, hastaların kaygılarının ve stresinin en aza indirilmesi çok önemli. Saç ekimi öncesinde yapılan analizler de bizi doğru tedaviye götürüyor” dedi.

Saç ekimi için temel kriterlere uygunluk önemli bir faktör”

Saç ekimi için hastaların öncelikle ciddi bir ön muayeneden geçmesi gerektiğinin altını çizen Ölmez, “Saç ekimi, hastalar için alternatif bir çözüm. Ancak, saç ekiminin gerçekleşebilmesi için hastaların belli kriterleri karşılaması gerekiyor. Bazen kişiye göre farklılık gösterse de temel faktörleri kalıcı saç dökülmesi, dökülmenin stabil hale gelmesi, kan yoluyla bulaşan hastalıklardan arınma, kötü yara iyileşme geçmişi olmaması ve genel sağlık durumunun iyi olması olarak sıralayabiliriz” şeklinde konuştu.

“Kadın ve erkeklerde saç dökülme bölgeleri farklılık gösterebiliyor” 

Temel kriterleri karşılayan hastalara uygulama öncesi saç çizgisi tasarımı yapıldığı bilgisini veren Şule Ölmez, “Kadın ve erkek hastalarda saç dökülme bölgeleri farklılık gösterebiliyor. Erkeklerde sıklıkla ön ve tepe bölgelerde kellik oluşuyor. Kadınlar ise genellikle ön bölge için saç ektiriyor. Biz de uzman kadromuzla saç ekimi öncesinde kişiye özel tasarım yapıyoruz. Yeni saç çizgisi işaretlenerek hastanın kontrolüne sunuyor ve onayını alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sedasyon uygulamasıyla saç ekimi daha az ağrılı geçiyor”

“Saç ekimi hastanın başının arkasından, yanlarından veya vücudunun farklı bölgelerinden toplanan ek saçların nakliyle gerçekleşir” diyen Şule Ölmez, sözlerini şöyle tamamladı:

“Genellikle saç nakli sırasında hastalara lokal anestezi yapılıyor. Fakat bazı hastalar, uyanık oldukları için paniğe kapılıyor. Bu gibi durumlarda tıbbi prosedürlerde çok yaygın kullanılan ve anestezi uzmanı tarafından uygulanan uyutma tekniği sedasyondan faydalanıyoruz. Hafif uyku haline geçen hasta, daha az ağrı ve rahatsızlık hissediyor. Hassas bir işlem olan saç ekim uygulamasının doğru ilerleyebilmesi için hastanın stres ve kaygısının azaltılması gerekiyor. Biz de yalnızca işlem sırasında değil, iyileşme sürecinde de hastalarımıza eşlik ederek kaygı düzeylerini azaltıyoruz.”







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
HABER ARŞİVİ

En sevdiğiniz sosyal medya platformu hangisidir?


SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI