|
Tweet |
Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç'ın, TFF, TBF ve TVF ile İsrail'e destek veren firmalar arasında yapılan sponsorluk anlaşmalarına ilişkin soru önergesi şöyle:
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 24.01.2024
Şerafettin KILIÇ
Antalya Milletvekili
İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarının ardından sadece 109 günlük süre zarfında 10 bini çocuk olmak üzere 25 bini aşkın Filistinli katledildi. İsrail, çocuk ve kadın demeden katliamlarını sürdürmektedir. Gazze’deki okul, hastane ve yerleşim yerleri hedef alınarak sivil altyapı tahrip edilmektedir. Gazze’ye gıda ve benzeri acil ihtiyaçların girişini engelleyen İsrail, Gazze’deki sivilleri sistematik bir soykırıma maruz bırakmaktadır. İnsanlık suçu işleyen İsrail’e karşı dünya kamuoyu ayağa kalkmış, sivil toplum katliamları durdurabilmek için bütün imkanlarını seferber etmektedir. Aynı şekilde bu katliamlara kayıtsız kalamayan milletimiz, İsrail’le ilişkili firmalara yönelik ülkemiz genelinde boykot çalışmasını sürdürmektedir. Bütün bu gelişmeler yaşanırken mensubu olduğunuz iktidarın halen İsrail’i caydırıcı herhangi bir fiili adım atmamış olması, büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilmektedir. Konu ile ilişkili olan çok daha acı gerçek ise; halen limanlarımızdan İsrail’e gemiler dolusu malların taşınması ve kurumlarımızın İsrail’i açıkça destekleyen firmalarla ilişkisinin devam ediyor olmasıdır.
Toplumsal barışın tesisinde önemli bir rolü olan sporun, yapılan sponsorluk anlaşmaları sebebiyle şiddet ve katliamlarla birlikte anılmasının ciddi tahribata yol açacağı açıktır. İsrail’i destekleyen firmalar ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) arasındaki sponsorluk anlaşmalarının iptal edilip edilmeyeceği merak edilmektedir.
Bu bağlamda;
• TFF, TBF ve TVF’nin hangi firmalarla sponsorluk anlaşması bulunmaktadır? Bu anlaşmalar hangi süreleri kapsamaktadır?
• İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı esnasında İsrail askerlerine yemek gönderdiğini görsellerle açıklayan firmanın TFF, TBF ve TVF ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının içeriği nedir? Bu anlaşma ne zaman yapılmıştır?
• İsrail destekçisi firmalarla yapılan sponsorluk anlaşmalarında Bakanlığınızın dahli var mıdır? Bu anlaşmalar iptal edilecek midir?"